Nu byggs "nidingsdådet" - ett år försenat

Husbygget har försenats ett år. Men i veckan sattes spaden i marken för det omstridda projekt med 63 stycken smålägenheter i Bagarmossen.

  • Publicerad 11:24, 8 sep 2016

"Brutal insyn", "skövling", "groteska proportioner”, "nidingsdåd", och funderingar om hur det blir med utsikt och soltimmar. Ja, grannarnas omdömen om kvarteret Kanslichefen vid Ätravägen var inte nådiga för två år sedan. Åtta överklaganden kom in, bland annat från en närliggande bostadsrättsförening. Samtliga underkändes.

Tanken var att bostadsrätterna skulle ha stått klara för inflytt i år. Men på grund av överklagandena har byggstarten försenats till nu. Igår var stadsbyggnadsrådet Roger Mogert (S) på plats i Bagarmossen för att ta det symboliska första spadtaget. Det blir 63 stycken ettor kring 30 kvadratmeter styck, som ska stå klara efter sommaren 2017. Det betyder att det tagit sex år från markanvisningen 2011, till färdigt boende.

Läs även
60 nya små lägenheter i Bagarmossen; "Nidingsdåd" enligt grannarna

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Rivningen av pirathamnen kan försenas

Nyheter Soppan kring tjuvankrade båtarna på Söder fortsätter Till i sommar skulle den skandalomsusade olovliga båthamnen vid Årstaviken som gäckat staden vara borta, utlovades det. Men nu visar det sig att rivningen kan försenas.söndag 20/1 20:00