Nu byggs nytt 19-våningshus på Södermalm

Intill Ringvägen har bygget av ett nytt 19 våningar högt hus nu startat.

  • Publicerad 11:38, 27 nov 2019

Det är i kvarteret Tobaksmonopolet, intill Ringvägen vid Zinkensdamm IP som huset, som går under namnet Strato, ska byggas. Även om området har varit inhägnat länge och det har jobbats på platsen tidigare var det först i fredags officiellt byggstart med ett första spadtag.

Öronbedövande byggbuller plågar skola

Totalt blir det 130 nya bostadsrätter (1:or till 4:or), varav 90 i höghuset och 40 i ett sex våningar högt gårdshus. I höghuset blir det även ett penthouse på toppen.

I projektet ingår även renovering av ett intilliggande kontorshus och det ska blir cirka 3 500 kvadratmeter för kommersiella aktörer bland annat en co-working aktör och två krogar. Några aktörer för restaurangerna är däremot inte spikade.

CA Fastigheter och Panorama Properties ska genomföra projektet tillsammans. Men några lägenheter har inte sålts ännu, istället väntar säljstart nästa höst, 2020.

– Strato kommer genom sin höjd för alltid att vara en del av Stockholms stadsiluett. Under rådande marknadsläge och utan att ha inlett någon som helst förförsäljning av lägenheter var det inte en självklarhet att starta projektet. Det visar på den beslutsamhet, genomförandekraft och finansiella styrka som CA Fastigheter besitter, säger Johan Damne, VD CA Fastigheter.

Förutom höjden och utsikten ska Strato bland annat strösslas med tillbehör som lounge med co-working utrymme, gästlägenheter och eget gym.

– De boende kommer kunna samnyttja bekväma servicetjänster som leveranser, reception, kemtvätt samt funktioner som gym, mötesrum, kontorsarbetsplatser med de som har sin arbetsplats i co-working-lokalerna, säger Andreas Arkling, vd och grundare Panoram

Ny byggs 19 vånings-huset på Södermalm Foto: CA Fastigheter