Taggade. Snart, på måndag, drar 127-festivalen igång igen, för åttonde året i rad. Projektledare Atakan Kara och verksamhetschef Aseffa Hailu är peppade. Foto: Sara Ringström (arkivbild), Claudio Britos

Nu drar 127-festivalen igång igen

Ett hundratal sommarjobbare, sex veckor, fyra stadsdelar och massvis av aktiviteter. Nästa vecka drar 127-festivalen igång igen – i år med en Sätravecka och e-sport bland nyheterna.

  • Publicerad 13:48, 21 jun 2018

Nu är det bara dagar kvar. Några smådetaljer ska fixas innan midsommarhelgen, sen drar den igång – årets 127-festival. Verksamhetschefen Aseffa Hailu och projektledaren Atakan Kara är lugna.

– Det är ju åttonde året vi gör det här nu, saker klaffar. Och det som inte gör det, det löser vi tillsammans med våra grymma ungdomar.

Under sex veckor drar festivalen på turné genom hela stadsdelen. Två veckor i Bredäng, en i Vårberg, en i Sätra och två i Skärholmen. Jepp, i år får även Sätra en vecka.

– Det har bara blivit så att Sätra inte kommit med tidigare. Men i år ville vi satsa på Sätra också, det ska bli jättekul att se hur det blir, säger Aseffa Hailu.

Dansbattle och e-sport

Schemat är som vanligt fullspäckat med allt ifrån persisk folkdans och amerikansk fotboll till ponnyridning och ett dessert-mästerskapat. Nytt för i år? En stor dansbattle i Skärholmen centrums garage och e-sport.

– I dansbattlen kommer det vara värsta undergroundkänslan i garaget! Planen är att vi ska ta över ett helt plan, medan centrumet fortfarande är öppet, så att vanliga centrumbesökare kan stanna till och bara "shit, vad händer?", säger Aseffa Hailu.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Och för e-sporten, som vi arrangerar tillsammans med Area08, kommer vi ha åtta datorer som man kan spela Fortnite på. I Skärholmen kommer vi förhoppningsvis ha det i en butik i centrum – plötsligt kommer festivalen flytta in i centrum och det blir som ett gratis internetcafé, säger Atakan Kara.

Men är inte målet med festivalen att unga ska ut och aktivera sig?

– Jo, men e-sport är sjukt stort nu och många som spelar sitter hemma ganska mycket. Vi vill få ut dem också, så att de kan träffa fler i området med samma hobby och kanske besöka fler delar av festivalen också, säger Aseffa Hailu.

Klockan 12.00 på måndag, på Ängen i Bredäng, drar kalaset igång.

Här händer det:

Vecka 26-27: Bredäng, parkleken Ängen

Vecka 28: Vårberg, vid Vårgården

Vecka 29: Sätra, i Sätradalsparken (och mindre verksamheter vid Vårgården i Vårberg)

Vecka 30-31: Skärholmen, på Skärholmstorget och gymnasietorget

Alla aktiviteter under festivalen är gratis. Hela schemat hittar du på www.mitt127.se

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.