FOTBOLL. På lördag startar drop in-fotbollen. Foto: Arkiv/Anna Wettergård

Nu drar drop in-fotbollen igång

I helgen drar Sollentunas drop in-fotboll igång för säsongen. Fotbollshallen öppnar varje lördagskväll fram över upp för unga som vill spela fotboll och träffa nya personer.

  • Publicerad 10:13, 30 nov 2018

När det börjar bli mindre än 10 grader utomhus så finns det inte så mycket att göra längre.

För femte året i rad drar nu Sollentuna FK:sdrop in-fotboll igång. De första åren var träningarna på Satelliten, men flyttades förra vintern till Sollentuna Fotbollshall i Norrviken. Med större ytor kan ungdomarna numera få spela av sig betydligt mer.

Och många har väntat otåligt.

– Många började fråga redan i september när det skulle dra igång, säger Bashar Tancro Hussein, projektledare för drop in-fotbollen och skrattar. När det börjar bli mindre än 10 grader utomhus så finns det inte så mycket att göra längre. Där kommer fotbollen in. Vi möjliggör för ungdomar som inte är kopplade till en förening att få spela.

Minskar utanförskap

Syftet med projektet är att minska utanförskap, skapa sysselsättning och överbrygga kommungränserna.

– I Sollentuna håller sig många i sina kommundelar, och det finns inte några direkta broar mellan de. Genom fotbollen får de umgås med personer som de antagligen inte hade umgåtts med annars. Vissa känner sig lite nervösa inför det, att de inte skulle passa in. Men jag vill säga tvärt om: kom hit och våga möt människor som du kanske inte annars träffar. Du har säkert mer gemensamt med dem än dina grannar.

Samtidigt erbjuder aktiviteten något annat än att driva runt utomhus.

– Vi sysselsätter uppåt hundra ungdomar varje lördagskväll när de kanske annars inte hade haft så mycket att göra. Tyvärr finns det negativa krafter som vill dra ungdomarna åt fel håll. Det är viktigt att det finns positiva krafter som drar åt ett annat håll.

Ledare med lokal förankring

Fem ungdomsledare finns med på träningarna och hjälper till. Nästan alla har lokal förankring och känner många av ungdomarna. Och även kring deras uppdrag finns en större tanke.

– För många blir det en första ingången till ett jobb och ger en referens för framtiden. Alla ledarna utvecklas såklart i olika takt i rollen, men alla växer med uppgiften, säger Bashar Tancro Hussein.Samtidigt

Mellan 20–21.30 får barn och ungdomar mellan 10 och 15 år spela. Ungdomar från 16 och uppåt får spela mellan 21.30 och 24. Alla är välkomna – oavsett tidigare kunskaper, och både tjejer och killar.

– Tyvärr har vi haft svårt att locka tjejer. Nästa steg i utvecklingen skulle vara en drop in-fotboll enbart för tjejer.

MER Drop in-fotboll

För ungdomar mellan 10-14 år gäller kl. 20:00 - 21:30
För ungdomar 15+ år gäller kl. 21:40 - 23:45
Vart: Norrviken hallen.
Observera: Vissa avvikelser förekommer. Håll dig uppdaterad vid Facebooksidan Sollentuna Drive-in-fotboll.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Hundratals fiskar ligger döda vid vattendrag i Viby

Nyheter Oklart vad som orsakat fiskdöden I ån som löper genom Viby ligger hundratals döda fiskar både i vattnet och på land intill. Tahir Qureshi planerar nu att göra en polisanmälan om händelsen.tisdag 19/2 14:22

Trafikverket – Därför smäller det så högt just nu

Nyheter Kommer fortsätta spränga i tre månader till Förra veckan blev uppståndelsen stor kring en hög smäll, som hördes i stora delar av norrort och västerort. Det tog nästan ett dygn innan det framkom att smällen orsakades av Trafikverket, som...tisdag 19/2 10:07

Nu får kommunen betala för långsamma bygglov

Nyheter Ger inte kommunen bygglov i tid? Då får de betala för det, enligt en lagförändring som började gälla vid årsskiftet. Om det dröjer tillräckligt lång tid kan det bli gratis för den som sökt bygglov.tisdag 19/2 7:00