Vandring. Den 26 april startas en föräldravandring i Hässelby. Foto: Mikael Andersson

Nu drar nya nattvandringar igång i Hässelby

Nu när det börjar bli varmare blir det mer utomhushäng för Hässelbys ungdomar. I slutet av april kommer en ny föräldravandringsgrupp börja gå i stadsdelen, med utgångspunkt från fritidsgårdarna.

  • Publicerad 16:38, 11 apr 2019

I december förra året skrev vi om att stadsdelens fältassistenter ville se fler föräldrar och andra vuxna röra sig ute under kvällstid, för att på så sätt öka tryggheten. Det verkar ha gett resultat. Nu meddelar stadsdelen att en föräldravandring är på uppstart.

– Vi har märkt av att det finns ett intresse av föräldravandringar. Det känns jättekul att fler vill bli delaktiga i det här, säger Kristin Porsblad, föreningssamordnare inom Hässelby-Vällingby stadsdel.

Fältarna vill se fler föräldrar ute i Hässelby villastad

Utgår från fritidsgårdarna

Tanken är att stadsdelen i samarbete med olika föreningar samt både föräldrar och andra vuxna kommer att nattvandra från och med den 26 april. Vandringarna kommer att ske med utgångspunkt från fritidsgården Lyktan i Hässelby gård, och från Åkermyntans fritidsgård.

– Det blir två grupper som planeras gå under 10 tillfällen varje fredag, men eventuellt också på Valborgsmässoafton, säger Kristin Porsblad.

Fältassistenter möter upp de vuxna på fritidsgården vid varje tillfälle och ger kort information innan föräldrarna/ de vuxna som vill bidra till trygghet i området ger sig ut på stadsdelens gator och torg. Man går även alltid minst två och två.

Kristin Porsblad berättar att mer information om hur man anmäler sig kommer inom kort.

– Jag hoppas att det kommer många på vandringen, det är alltid positivt att föräldrar är ute och rör sig på mötesplatserna där ungdomarna är, fler vuxna förebilder ute ser vi bara som positivt.

Den som har frågor om föräldravandringen kan kontakta forening.hasselby-vallingby@stockholm.se.

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt