Igång. Nu har kommunen börjat leta efter någon som vill bygga de nya lokalerna där bland annat Drottningholms förskola ska hålla till. Foto: Mostphotos

Nu drar planerna på Drottningholms nya förskola igång

Tre år efter branden på Drottningholms förskola är kommunen nu redo att ta tag i planerna om att bygga en ny förskola med plats för fler barn än tidigare.

  • Publicerad 17:00, 7 sep 2020

Det var på nyårsdagskvällen 2017 som branden utbröt på förskolan i Drottningholm. Räddningstjänsten och polisen ryckte ut men byggnaderna gick inte att rädda. Barnen fick först vara på Stenhamra förskola. De flyttades senare in i Ekebyhovskyrkans lokaler och sedan till tillfälliga paviljonger. Där har de varit sedan dess.

Men snart kan de få flytta in i permanenta lokaler. Kommunen har nämligen börjat leta någon som vill bygga två nya lokaler där bland annat förskolan är tänkt att hålla till. Det framgår av ett beslutsdokument till kommunstyrelsens arbetsutskott.

Enligt tjänsteutlåtandet ska verksamheten utökas till fyra avdelningar, med plats för 80 barn. Det blir alltså fler barn än i den gamla förskolan där 55 barn gick när den brann ner.

Skolan påverkas inte

När man har hittat någon som vill bygga lokalerna, är tanken att byggherren ska få äga lokalerna, medan kommunen hyr de båda lokalerna av byggherren.

I den ena lokalen ska kommunen driva Drottningholms förskola, medan resterande byggnader ska hyras ut till Waldorfskolan respektive Drottningholms Montessoriförskola. Det är samma ägarförhållanden som råder i dag.

Om kommunen lyckas hitta en lämplig byggherre enligt tidsplanen, och inget annat oväntat uppstår, kan ett kontrakt mellan de två parterna vara signerat och klart strax innan årsskiftet.

Än finns ingen plan för när byggstart kan ske.

Nu fortsätter arbetet med tunneln på Lovön

Nyheter Ny entreprenör för Förbifarten på plats En ny entreprenör är i dagarna på plats för att slutföra tunnelarbetet under Lovön. Sommaren 2023 beräknas sprängningsarbetet vara klart.torsdag 17/9 16:59

Snart öppnar ny rastgård för fyrbenta i Ekebyhov

Nyheter Ska smyckas med ädelträd från Wallenbergs allé Snart står hundrastgården vid Ekebyhovsdalen klar. Där kommer våra fyrfota vänner kunna gå på upptäcktsfärd bland tunnlar och hinder.torsdag 17/9 11:42

Flera gymnasieelever har provat narkotika

Nyheter Nu har resultatet presenterats. Ökningen störst bland killar på gymnasiet Fler elever i årskurs två i gymnasiet har provat narkotika. Det visar resultatet i den senaste Stockholmsenkäten, där totalt 188 ungdomar från Ekerö har svarat.onsdag 16/9 16:50