Påverkas. Nu anpassar sig även kollektivtrafiken efter coronaläget. Foto: Linda Gren

Nu drar SL in avgångar i kollektivtrafiken

All kollektivtrafik förutom pendeltåg och tunnelbana får från och med måndag nästa vecka färre avgångar, på grund av sjuk SL-personal.

  • Publicerad 15:55, 19 mar 2020

Från och med måndag den 23 mars minskar SL antalet avgångar i busstrafik, spårvägstrafik och lokalbana i Stockholms län. Tills vidare rullar tunnelbanan och pendeltågen som vanligt.

Anledningen till de indragna avgångarna är att flera bland SL:s personal är sjuka – och ännu fler väntas bli.

– Vi befinner oss i en helt unik situation där personalläget är ansträngt i hela samhället. Det gäller även hos våra trafikentreprenörer. Utvecklingen avseende personalläget innebär att vi behöver göra justeringar för att kunna hålla igång trafiken, säger Fredrik Cavalli-Björkman, trafikdirektör på SL, i ett pressmeddelande.

Håll koll i appen

SL kommer inte trycka några nya tidtabeller utan uppmanar folk att söka sina resor i SL-appen och på sl.se.

– Tyvärr kan vi inte veta hur länge nuvarande situation kommer att pågå, eller hur det utvecklas. Denna trafikförändring gäller tills vidare och om läget förvärras kan vi tvingas till ytterligare trafikförändringar, säger Fredrik Cavalli-Björkman.

Förra veckan minskade antalet spärrpassager med 20 procent jämfört med samma vecka förra året. Också i busstrafiken kan man se en liknande minskning av antalet påstigande.

Första delen av den här veckan hade resandet minskat med 50 procent.

Gäller från och med 23 mars:

Bussarna, Spårväg City och lokalbanorna Roslagsbanan, Lidingöbanan, Saltsjöbanan, Tvärbanan och Nockebybanan kommer ha färre avgångar under vardagarna.

På morgonen och eftermiddagen har man förstärkningskörningar för busstrafiken och lokalbanorna, som inte alltid kommer gå att söka på.

Pendelbåtarna går som vanligt, med undantag för linje 80 som får färre avgångar.

Waxholmsbolagets trafik påverkas inte.

Håll koll på nya avgångarna på sl.se eller i SL-appen.

Visa merVisa mindre