Nu dubbelstrular det på gröna linjen

Den andra av två stora avstängningar längs gröna linjen inleddes den här veckan. Till resenärernas förargelse.

  • Publicerad 12:27, 17 jul 2018

Från och med i måndags och en vecka till är grön linje avstängd mellan Gamla stan och Slussen. Avstängningen görs för att spåren på Söderströmsbron ska renoveras.

Det här är den andra stora avstängningen som drabbar gröna linjen den här sommaren. I juni stängdes sträckan mellan Skärmarbrink och Gullmarsplan av för perrongrenovering, och nu är det alltså dags för ytterligare ett avbräck.

När vi besökte Slussen var det varmt och ilsket. Värst är det för resenärer som är vana att kunna ta linje 17 från Skarpnäck och åka ända in till stan. De tvingas nu byta tåg vid både Skärmarbrink, Gullmarsplan och Slussen. En sträcka som kan brukar ta cirka 35 minuter kan nu kräva nästa en och en halv timme om det vill sig illa med anslutningarna.

– Många är irriterade. Strulet med Citybanan, avstängd plattform på Gullmars och nu detta. Folk har svårt att rubba sina rutiner. De blir arga över att det är ännu ett byte, säger Katrin Ortega. säger Katrin Ortega, en av MTR och SL:s trafikvärdar på plats vis Slussen.

Van att bli utskälld

Som många gånger tidigare har hon den här dagen fått ta emot kommentarer och ilska från arga resenärer till följd av trafikomläggningen. Men det finns även andra.

https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/nytt-t-banekaos-borjar-i-dag/reprgm!B8FleL@WfhLgyl6Kaj4BDg/

– Jag är van vid utskällningar men i dag var det resenärer som ställde sig på min sida och sa ”skäll inte på henne, det är inte hennes fel”, säger Katrin Ortega.

"Två veckor!? Neeej!"

Resenären och Fagersjöbon Freda Amon, 18 år, blev överraskad när hon på morgonen blev tvungen att kliva av för att byta tåg vid Slussen innan hon kunde fortsätta åka till jobbet på S:t Eriks ögonsjukhus i Vasastan.

Hon kände inte till avstängningen innan hon hamnade mitt i den.

– Det är jobbigt och det tog en extra halvtimme, jag kom lite sent till jobbet. Hur länge ska det hålla på? Två veckor!? Neeej!

Avstängningen mellan T-Centralen och Slussen varar till och med 30 juli.

Avstängningen till följd av renoveringen av perrongerna vid Gullmarsplan och Skärmarbrink pågår till och med 19 augusti.

Stort strul på grön linje – hela sommaren

Hur är det att resa med grön linje i sommar?

Avstängningar, förseningar, dubbla eller till och med trippla byten. Skriv och berätta hur du påverkas av stoppen på gröna linjen i sommar. Kom gärna med tips på hur man kommer lindrigast undan.

Mejla oss på webben@direktpress.se eller skriv en insändare på insandare.stockholm@direktpress.se

Det går också bra att skriva i kommentarsfältet här nedanför.