Astoriahuset har börjat rivas (till vänster). Såhär (till höger) är tanken att det ska se ut sen. Foto: Direktpress/Länsförsäkringar

Nu får Astoriaplanen definitivt ja

Rivningen av Astoriahusets gamla flygel på Nybrogatan är redan igång. Nu väntas även bygglovet för den planerade om- och tillbyggnaden få tummen upp.

  • Publicerad 12:06, 13 mar 2018

Stadens bygglovsavdelning ger tummen upp i ett tjänsteutlåtande som väntas klubbas igenom på stadsbyggnadsnämndens sammanträde på torsdag 22 mars.

Ansökan om bygglov gäller nybyggnad av kontorsbyggnad, påbyggnad på befintligt kontorshus, inredning av nya lägenheter samt ommålning, nya fönster, och balkonger på en befintlig byggnad.

Trots protesterna – nu rivs Astoriahuset

Eftersom bygglovsavdelningen anser att ansökan inte avviker från detaljplanen, som sedan tidigare vunnit laga kraft, så bifaller man ansökan.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Rivningen av en del av byggnaden, flygeln från 1800-talet, har tidigare väckt starkt motstånd. Den pågår sedan i januari.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

FILM: Den här familjen lever för Rubiks kub

Nyheter ✓Har flera hundra hemma ✓Blev femma på VM ✓Löser den med fötterna Familjen Thorsén på Lilla Essingen löser Rubiks kub tillsammans flera gånger i veckan. Stjärnan i sporten, 13-årige Elvin, är svensk mästare i att "kuba" med fötterna.söndag 24/6 8:30

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17