Grillas. Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) svarar på allmänhetens frågor vid ett öppet lunchmöte. Foto: Ylva Bergman

Nu får du ställa Helldén mot väggen

Nu får allmänheten möjlighet att ställa trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) mot väggen. Nästa vecka hålls ett öppet lunchmöte där han svarar på frågor om trafiken i Stockholm.

  • Publicerad 19:28, 9 feb 2020

Få saker väcker så mycket känslor som trafikfrågan i Stockholm. Och som borgarråd är det Daniel Helldén (MP) som är dess politiska ansikte utåt.

Nu får allmänheten möjlighet att prata med honom direkt. På måndag anordnas ett öppet lunchmöte på Drottninggatan där besökarna erbjuds en chans att ställa sina frågor.

– Jag vill helt enkelt var ute och höra vad folk tycker och tänker, och föra en dialog med stockholmarna. Men det är också en möjlighet för mig förklara saker som vi håller på med, säger Daniel Helldén.

Förra året hölls ett liknande möte i Bromma. Något som enligt Daniel Helldén mynnade ut i en "konstruktiv" medborgardialog om främst snöröjning och parkeringsavgifter.

"Skapar känslor"

Vad som ska avhandlas i år är inte hugget i sten. Men enligt Helldén finns det några stående punkter som alltid återkommer i debatten.

– Alla frågor som rör cykelprojekt och biltrafikens framkomlighet, säger han.

Diskussionerna om just dessa ämnen går ofta heta på nätet och på debattsidor. Något som inte sällan innehåller en del kritik mot den förda trafikpolitiken och dess beslutsfattare.

– Jag vet, och alla andra vet, att trafikfrågor är något som skapar känslor oavsett om du bygger cykelbanor eller inte. Det berör alla konkret i deras vardag, vad som händer i deras stadsdel och gatumiljö. Och det är något man i min roll får ha med sig. Men när jag är ute och träffar folk är det lika mycket positivt som negativt som kommer upp, säger Daniel Helldén.

Händer det att du blir rädd?

– Nej, jag kan inte säga att jag blir rädd. Men det finns människor som ibland kan gå lite långt i hur de uttrycker sig.

– Det är klart att ibland kan man gå hem och vara extra trött utifrån att det kommer synpunkter på det man har gjort och att det används starka ord. Men å andra sidan är det också mycket som är positivt, och det väger upp. Men man måste nog ha ett ganska starkt psyke för att ha den här rollen.

Mötet hålls på Venue 81, Drottninggatan 81 måndag 10 februari, klockan 12-13. Ytterligare ett liknande möte för allmänheten planeras i Skärholmen i mars.