Skidpepp. I januari får fler barn än tidigare testa lyckan i skidspåret på Gärdet. Fotot taget under Alla på snö 2018. Foto: Linda Gren

Nu får fler skolbarn chansen att åka skidor

Se upp i backen! I vinter får Stockholms unga chansen att testa skidor både på Gärdet och i Hammarbybacken.

  • Publicerad 19:00, 8 okt 2018

Den 19 februari är det återigen dags för världscupen i parallellslalom i Hammarbybacken. I samband med tävlingarna pågår för fjärde året i rad även projektet Alla på snö som ger Stockholms fjärdeklassare möjlighet att upptäcka tjusningen med skidåkning. I år utökas antalet elever från 2 200 till 4 000, berättar idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren (S)

– Det är väldigt många barn i Stockholm som åker skidor med sina föräldrar. Men samtidigt vet vi att en hel del inte får den möjligheten och då är Alla på snö fantastiskt. Att man ger alla barn chansen att testa är det viktigaste med projektet, säger hon.

Barnens första tur på längdskidor

Stadens skolor får själva anmäla sitt intresse för att vara med, men i år finns det ytterligare en möjlighet för barn som är sugna på att prova på skidåkning. På lördagar är alla barn välkomna till Gärdets sportfält. Instruktörer finns på plats och både yngre och vuxna får kostnadsfritt låna skidutrustning. Innan dess ska 200 gymnasieelever utbildas till Alla på snö-ledare av Svenska skidförbundet.

– Det är också en viktig aspekt, att det ger unga erfarenhet av att leda andra, säger Emilia Bjuggren (S).

Kunglig utförsåkning när prins Daniel besöker Hammarbybacken i dag

Alla på snö

Gärdet

Alla på snö 2019 arrangeras under vecka 4 – 8 på Gärdets sportfält. På lördagar klockan 10 – 13 finns möjlighet både för barn och föräldrar att kostnadsfritt under ledning av instruktörer få låna skidutrustning.

Hammarbybacken

Alla på snö utförsåkning arrangeras i Hammarbybacken tisdag till torsdag vecka 5, 6, 9, 10 och 11. Dessutom blir det World snow day i Hammarbybacken den 20 januari där det bland annat erbjuds gratis skipass.