Byggs. Snart blir det en ny gång- och cykelbana från Hägernäs strand till Hägernäs station. Foto: Karin Nilsson

Nu får Hägernäsborna en ny cykelväg

Nu ska alla gångare och cyklister lättare kunna ta sig från Hägernäs strand till Hägernäs station. Anledningen? Kommunen bygger om Flygstigen – och i det ingår en ny gång- och cykelväg.

  • Publicerad 11:40, 12 jun 2019

Det kommer att vara möjligt att gå/cykla under byggtiden på Flygstigen i Hägernäs men bussen kommer vända i cirkulationsplatsen på Catalinavägen

Flygstigen som går från Hägernäs strand till stationen ska nu byggas om. Från att ha varit en gata enbart tillägnad busstrafik blir det nu en allmän väg, även för privata fordon.

I planen ingår att bygga en gång- och cykelväg som ska gå från Flygstigen, i höjd med E18-bron som går över den, fram till Hägernäs station.

– Den aktuella sträckan har av många upplevts som otrygg, då flera cyklat eller gått på bussgatan, säger Magnus Nissar, projektchef i Täby kommun.

Ny cykel och infartsparkering

Tanken är även att göra det enklare för bilister, som kommer från Hägernäs strand, att hämta eller släppa av vid Hägernäs station.

– Nu kan man köra ända fram till stationen och vi kommer även att bygga en cykel- och infartsparkering vid Hägernäs station. Det kommer bli ett stort plus för de som bor i Hägernäs strand, säger Magnus Nissar.

Infartsparkeringen kommer att ta 60 till 70 bilar och tanken är att den dels ska användas av de som väljer att ta Roslagsbanan – men även av besökare till kolonilotterna som ligger norr om järnvägen.

Kommer vara klart i höst

Cykelvägen kommer att ansluta till befintlig cykelväg och det så kallade regionala cykelvägnätet i Vaxholm och Österåker. När man kommer till Hägernäs station så kan man, när allt är klart, cykla och gå längs med tågspåret som går mot Viggbyholm.

Arbetet startar i mitten av juni och planen är att det ska vara klart under hösten. Det kommer att vara möjligt att gå och cykla under byggtiden på Flygstigen i Hägernäs men bussen kommer vända i cirkulationsplatsen på Catalinavägen

Mordmisstänkt pojke kan ha lidit av allvarlig psykisk störning

Nyheter Rekommenderas genomgå större utredning Tonåringen som misstänks för mordet på en jämnårig kamrat kan få genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning.måndag 19/8 14:31

Ingen kat(t)astrof – här går Kyrkbyns fyrbenta säkert

Nyheter KOLLA FILMEN: Gulliga tassar på övergångsstället Micke Andersson och hans son tyckte att vägen var osäker för områdets katter. Genom ett gediget arbete löste de säkerhetsfrågan genom ett speciellt övergångsställe.måndag 19/8 11:55
Stockholm Direkt