Techno. Järfälladottern Analisa Aguilar startar ny klubb i Jakan. Foto: Analisa Aguilar

Nu får Jakan en egen technoklubb

Analisa Aguilar ska locka Stockholms technofantaster till Jakobsberg. Snart öppnar dörrarna på klubb 591 – döpt efter nattbussen från stan.

  • Publicerad 17:01, 16 jan 2020

Dans har varit en stor del av 34-åriga Analisa Aguilars liv sedan länge. Likaså nattbuss 591, som varit färdmedlet hem efter de långa nätterna på dansgolven. Nu hoppas hon att sifferkombinationen blir minst lika symboliserat med hennes nya technoklubb.

– Jag är uppvuxen i Jakobsberg och har bott i olika delar av Järfälla. Den går inte så jätteofta, så det är värsta pärsen att ta sig hem, säger Analisa.

Klubb 591 har premiär fredagen den 24 januari och kommer husera i samma lokaler som nattklubben The Palace, något Mitt i var först att berätta.

"Känns lite nervöst"

Till en början kommer den arrangeras en gång i månaden varje löningsfredag och hålla öppet mellan klockan 22.00 och 03.00.

– Hur klubben utvecklas hänger på hur stort intresset är. Så det känns lite nervöst. Om folk är intresserade så finns det möjlighet att utöka till två gånger i månaden, öppna upp fler dansgolv och ha öppet till klockan 05 på morgonen.

Under premiären är det Raveman och Benjamin Mull som står för musiken. Själv gillar hon även elektroniska live-inslag på scenen och det är något hon hoppas på att få till även i Jakobsberg.

– Det är något jag gärna bokar men det beror på hur många som kommer. Möjligheten finns absolut.

Har du något råd till den som vill komma, men som aldrig varit på en technoklubb tidigare?

– Folk är trevliga och man får dansa som man vill. Så var bara trevlig. Man kan ta med sig öronproppar om man vill, men det ska egentligen inte behövas. Jag är ganska hård på att det inte ska dista i öronen.