För bara en vecka sedan slog Nilla Brant upp dörrarna till HälsaMann. Foto: Nathalie Mark

Nu får Kungsholmens män en egen hälsobutik

Nilla Brant har varit intresserad av hälsa hela sitt liv. Och när hon såg att allt fler män började besöka hälsobutiker slog hon till. Resultatet blev HälsaMann.

  • Publicerad 11:10, 23 jun 2015

För en dryg vecka sedan öppnades butiken HälsaMann på Hantverkargatan. Och därmed har kungsholmsborna fått en egen butik med hälso- och skönhetsprodukter - bara för män.

– Det började med att jag tog hem lite produktprover till min gubbe - och jag tyckte han blev så himla snygg att jag kände att det var dags att starta en butik bara för män, säger ägaren Nilla Brant.

Hon berättar att hon i grunden är dansare och därför länge har intresserat sig för hälsoprodukter. Men det var först för ett år sedan tanken om en butik började slå rot.

– Jag brukar besöka olika hälsobutiker och i några år har jag studerat hur många män som kommit in i butikerna. Och då var det tydligt att det börjat öka de senaste åren, vilket gjorde att det kändes som att tiden var inne, säger hon.

Butiken ser inte ut som en typisk hälsobutik. På hyllorna finns allt från kondomer och skäggprodukter till ekologisk mat och väggen bakom disken kläs av en stor bild på en regnskog.

– Jag gillar när det känns lite mer personligt och det här stället är verkligen jag, säger Nilla Brant.

När det är dags att ta in nya produkter tänker hon mycket i dofter.

– Det blir mycket skogsdoft, citrus, bergamott och sandelträ – och inte så mycket jasmin, som kan uppfattas som en mer feminin doft.

Att det blev just den här butikslokalen var förresten en slump. Hon hade besökt lediga lokaler både högre upp och längre ned på Hantverksgatan men gick sedan in i en butik som låg just här tidigare.

– Då sa ägaren att hon skulle sälja och det kändes bara helt rätt. Så då blev det här! Det var meningen att jag skulle komma hit.