Öppnar snart. I slutet av februari räknar Johan Damgaard med att kaféet på Odenplan ska öppna. Foto: Mimmi Epstein

Nu får Odenplan ännu mer kaffe

Ett trettiotal kaffesorter, en "gigantisk bar" och 60-70 sittplatser. Snart öppnar Odenplans nya kaffeställe.

  • Publicerad 11:19, 15 jan 2018

Vasastan är en slags blandning av snyggt och fult. Inte lika stelt som på Östermalm men inte lika avslappnat som Södermalm

2004 grundades Johan & Nyström som från början "bara" var ett kafferosteri. 2008 öppnade de ett kaffebar och butik på Swedenborgsgatan och numera finns ställen även på Hantverkargatan och Norrlandsgatan i innerstan.

I slutet av februari slår man upp dörrarna på Odenplan i klädbutiken Claes-Görans gamla lokaler.

Johan Damgaard är en av grundarna till Johan & Nyström tillika vd fram till i höstas. Bolaget såldes 2016 och idag hjälper Johan sitt gamla bolag med produkt- och konceptutveckling. 

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det blir en 2018 års version av stället på Swedenborgsgatan. Samtidigt kan vi inte bara göra en "copy paste". Stället måste "prata" med dem som bor i området. På Söder kan det vara lite hur som helst, ju konstigare desto bättre. Vasastan är en slags blandning av snyggt och fult. Inte lika stelt som på Östermalm men inte lika avslappnat som Södermalm, säger Johan Damgaard.

I kaffebaren på Odenplan utlovas ett trettiotal olika kaffesorter från rosteriet i Länna och en "gigantisk bar" i svart zink. Bakom baren kommer det att finnas en vägg med kranar som baristan tappar upp kaffe från.

– Men det kommer också att gå att få handbryggt kaffe, säger Johan Damgaard som tidigare arbetade som kock.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det var ett kul och fartfyllt liv men man blir också förstörd. Jag började plugga marknadsföring och en kursare kom med idén att börja rosta och sälja kaffe. Så det var lite av en slump att jag hamnade här.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är stans hetaste studentkvarter

Nyheter ✓Bästa raggningsstället ✓Billigast käk ✓Sluga försäljningstricket Studentpalatset. Handels. Stadsbibblan. Är området runt Observatorielunden stans studenttätaste? Var raggar man, vad äter man, var laddar man datorn? Vi drog till kvarteret för att få studenternas...tisdag 22/5 20:00

Handlare sågar nya gågatan i SoFo

Nyheter Både butiker och grannar är kritiska till stojiga ölstråket En vecka efter att Skånegatan blivit gågata är kritiken hård från såväl handlare som boende i området. Och bilisterna, tja, de tycks inte bry sig alls.tisdag 22/5 19:45