Sandsborgs kapell. Foto: Google Maps

Nu får Sandsborgs kapell en ny entré

Kapellet på Sandsborgs kyrkogård ska få en trevligare entré. Bygget startar i vår och tanken är att besökarna ska känna sig mer välkomna.

  • Publicerad 16:47, 11 feb 2020

En huvudentré som även välkomnar funktionshindrade och en helt ny toalett på entréplan. Det blir resultatet när Sandsborgs kapell byggs om i vår. Anders Åström, teknisk chef på stadens kyrkogårdsförvaltning, är nöjd med lösningen.

– Idag har vi en tillfällig ramp för funktionshindrade vid sidan av huset, nu blir det en gemensam entré för alla och det är mycket trevligare, säger han.

Den tidigare entrén blir kvar, det som görs är arbeten runt om och framför ingången för att skapa en ny ramp, förklarar Anders Åström. 

"Mer värdig toalett"

Inne i kapellets entré blir det också en del ändringar. Man kommer nämligen att bygga en ny toalett som lättare kan nås av besökare, även den anpassad för funktionshindrade. Idag ligger toaletten en trappa ned och man måste gå ut runt huset för att komma dit.

– Det här blir en mer värdig toalett kan man säga, alla som besöker kapellet kan lätt ta sig dit eftersom den ligger på entréplan.    

Kyrkogårdsförvaltningen har lagt ned mycket jobb på att få till allting, enligt Anders Åström.

– Vi har haft många möten med entreprenörer och personal och handikappråd, allt för att det ska bli så bra som möjligt, säger han.

En utmaning, enligt Anders Åström, är att Sandsborgs kapell är kulturminnesmärkt och därmed skyddat.

– Stadsmuseet bevakar allt vi gör, men nu har vi fått grönt ljus.

Planen är att allt ska vara klart efter sommaren.

Kyrkgård ska bli ljusare och tryggare