Nyöppnat. Björken är det tredje aktivitetscentret för äldre i Skärholmen. På fredags invigds det officiellt. Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos

Nu får Skärholmens äldre en ny plats att mötas på

På fredag invigs en ny mötesplats för alla äldre Skärholmsbor. Hit kan alla över 65 år komma för att umgås och dricka kaffe, men även träna på svenska och lära sig om surfplattor.

  • Publicerad 11:20, 18 jan 2018

– Såna här platser behövs för att bryta den isolering som många äldre befinner sig i. Här kan de få social samvaro, vilket är oerhört viktigt, säger Kirsi Sulin, aktivitetssamordnare på Skärholmens stadsdelsförvaltning.

Det var i oktober som stadsdelen tog över aktivitetscentret Björken och nu på fredag invigs det officiellt med ett öppet hus, kaffe och kaka.

Och det händer mer än bara kaffedrickande på Björken, berättar Kirsi Sulin.

– Dels så har vi hälsofrämjande aktiviteter, som sittgymnastik. Vi hjälper till med olika samhällsinformation och till våren tänkte vi ha gemensamma promenader i området. Vi arrangerar också lite festligheter, med musik och förtäring.

Till våren är planen att starta ett språkcafé, dit den som vill öva lite på svenskan kan komma.

Och den som vill bli bättre på att använda Internet borde titta förbi på tisdagar och onsdagar.

– Vi har ett projekt sedan oktober där tre nyanlända killar från Syrien, Jemen och Irak kommer och lär de äldre hur man använder surfplattor och smarta telefoner, det är jätteuppskattat! Och det blir ett väldigt fint utbyte mellan dem och de äldre, trots att de inte varit så länge i Sverige har de hunnit bli jätteduktiga på svenska, säger Kirsi Sulin.

Björken

Björken aktivitetscenter ligger på Portholmsgången 3, bakom Skärholmens centrum, och har öppet måndag till fredag, klockan 13-15.

Förutom Björken finns två aktivitetscentrum till i Skärholmen: Tallen, som är speciellt inriktat på döva och dövblinda och Eken vid Måsholmstorget.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.