Byggs ut tillfälligt. Den nya skolpaviljongen i Skarpnäck kommer på plats. I veckan blev arbetet klart. Foto: Suzanne Persson

Nu får skolan i Skarpnäck tillfällig lösning

2025 är tanken att en ny skola stå klar på Bergholmsbacken i Skarpnäck. Men elevantalet ökar redan nu. Därför bygger man just nu ut Skarpatorpsskolan med en tillfällig paviljong.

  • Publicerad 09:44, 22 maj 2019

Sedan några veckor tillbaka har Skarpnäcksbor kunna följa arbetet med den nya paviljongen, som anländer som färdiga moduler och som i veckan har kommit på plats intill skolan på Uppvindsgatan i Skarpnäck. I en lokal facebook-grupp möttes arbetet av en del skratt då själva grunden som lades på håll såg ut som en simbassäng (se bild).

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Utöver att kunna ta emot fler elever så ska den även fungera som evakueringslokal när ett arbete med att byta ut ventilationen i den ordinarie skolbyggnaden inleds 2020.

Börjar användas i höst

"Mot denna bakgrund föreslår förvaltningen en inhyrning av en paviljong med kapacitet för 196 elever." står det att läsa i utbildningsnämndens beslut från 29 mars i år.

Paviljongen kostade 7 629 904 kronor att uppföra och kommer att öppnas för att ta mot eleverna när de återkommer efter sommarlovet.

Skarpatorpsskolan är en F-9-skola, med en särskola, som idag har cirka 500 elever.

Äntligen swimmingpool? Nej, det bidde en skolpaviljong. Foto: Suzanne Persson

Trasig pump bakom badavrådan i Långsjön

Nyheter Gäller tills vidare Avrådan för bad i Långsjön pågår fortfarande medan man undersöker om en havererad pumpstation har läckt utsläpp eller inte.tisdag 25/6 13:20

Ny chans till utomhusbio i Farsta Centrum

Nyheter Rösta på vilken film du vill se – Se filmen från vårens succé Succén med drive in-bion gav blodad tand. Nu satsar Farsta Centrum på en ny kväll utomhusbio.tisdag 25/6 12:58