Snart dags. Gruset är på plats på den gamla fotbollsplanen. Snart börjar arbetet med att förvandla platsen till en pump track för BMX-cyklister. Foto: Läsarbild

Nu får Sköndal sin BMX-bana

Gruset är på plats. Nu ska den gamla bollplanen i Sköndal börja utformas till en BMX-bana.

  • Publicerad 11:18, 7 aug 2019

Idén kommer från 2017 då Sköndalsbon Ove Åkesson skickade in ett medborgarförslag till Farsta stadelsförvaltning om att göra något av det han upplevde som övergivna grusplaner:

Det är trist att ytorna står oanvända som ett tragiskt minne över aktivitet och rörelse!" skrev Ove Axelsson, som själv arbetar som idrottslärare, i förslaget.

Förslaget fick tummen upp av politikerna och på en gammal grusbelagd fotbollsplan mellan Dalbobranten och Katalanvägen i Sköndal ska det nu ska bli en bana för BMX-cykel, vilket SöderortDirekt kunde berätta redan i våras.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nästa vecka börjar arbetet med att anlägga det som ska bli en så kallad "pump track" för BMX-cyklar, vilket är en rundbana med gupp.

– Materialet är ditkört och entreprenören är tillbaka från semester nästa vecka. De har kontakt med en BMX-åkare som ska hjälpa till i utformingen, då sådana här banor är svåra att göra efter ritning, säger Jan Ekman, parkingenjör på Farsta stadsdelsförvaltning.

Enligt honom så borde banan vara klar innan september månads slut. Banan kommer inte vara bokningsbar utan vara öppen för spontanåkning.

"När jag flyttade hit fattade jag inte ens att det var ett torg"

Nyheter Häng med på en timme kring Skälderviksplan "När jag flyttade hit fattade jag inte ens att det var ett torg". Ja, kära Skälderviksplan i Årsta, varför är du så bortglömd? Vi tillbringade en timme på det klassiska torget precis när första snön...fredag 6/12 14:47

Tidig julklapp till Söderortscyklister och fotgängare

Nyheter Populära stråket i Skärmarbrink går att använda igen Ett populärt gång- och cykelstråk mellan Hammarbyhöjden och Skärmarbrink har varit avstängt i flera månader. Nu har det öppnats upp igen.fredag 6/12 13:27