Snart dags. Gruset är på plats på den gamla fotbollsplanen. Snart börjar arbetet med att förvandla platsen till en pump track för BMX-cyklister. Foto: Läsarbild

Nu får Sköndal sin BMX-bana

Gruset är på plats. Nu ska den gamla bollplanen i Sköndal börja utformas till en BMX-bana.

  • Publicerad 11:18, 7 aug 2019

Idén kommer från 2017 då Sköndalsbon Ove Åkesson skickade in ett medborgarförslag till Farsta stadelsförvaltning om att göra något av det han upplevde som övergivna grusplaner:

Det är trist att ytorna står oanvända som ett tragiskt minne över aktivitet och rörelse!" skrev Ove Axelsson, som själv arbetar som idrottslärare, i förslaget.

Förslaget fick tummen upp av politikerna och på en gammal grusbelagd fotbollsplan mellan Dalbobranten och Katalanvägen i Sköndal ska det nu ska bli en bana för BMX-cykel, vilket SöderortDirekt kunde berätta redan i våras.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nästa vecka börjar arbetet med att anlägga det som ska bli en så kallad "pump track" för BMX-cyklar, vilket är en rundbana med gupp.

– Materialet är ditkört och entreprenören är tillbaka från semester nästa vecka. De har kontakt med en BMX-åkare som ska hjälpa till i utformingen, då sådana här banor är svåra att göra efter ritning, säger Jan Ekman, parkingenjör på Farsta stadsdelsförvaltning.

Enligt honom så borde banan vara klar innan september månads slut. Banan kommer inte vara bokningsbar utan vara öppen för spontanåkning.

Södra länken öppen igen efter elfel

Nyheter Strömmen tillbaka i Söderort – långa köer i trafiken Strömmen är nu tillbaka efter ett omfattande elfel i Söderort som påverkade biltrafiken, tunnelbanestationerna och flera hushåll. Närmare 17 000 abonnenter drabbades. Nu är även Södra länken öppen...fredag 23/8 15:57