Krubban i naturlig storlek står utanför Spånga församlingshus, för femte året i rad. Foto: Hedvig Freerks

Nu får Spångas jättekrubba liv

Krubban i naturlig storlek utanför Spånga församlingshus har blivit en kär tradition. I år ska den för första gången få liv - när personalen spelar upp julevangeliet live för alla som vill se.

  • Publicerad 16:18, 4 dec 2018

Det bli klassisk julmusik som åskådarna gärna får sjunga med i

"Det kan bli början på en ny tradition", säger Tuulia Sivapragasam, präst i Spånga församling. Foto: Privat

För femte året i rad har Spånga-Kista församling byggt upp sin julkrubba utanför Spånga församlingshus. Scenerna skiftar tre gånger fram till julafton och förbipasserande stannar ofta till och betraktar krubban.

Nästa vecka tar de anställda det hela ett steg längre. Då tar de själva plats i krubban och dramatiserar julevangeliet, berättelsen om Jesu födelse, för alla som har lust att se på.

- Det är populärt med levande julspel i England och på kontinenten. Vädret är inte lika tillåtande här med vi tycker att det verkar roligt och vill prova. Om det blir uppskattat kan det bli början på en fin tradition här, säger Tuulia Sivapragasam, präst i Spånga-Kista församling.

Alla får sjunga med

Hon kommer själva att delta i julspelet men ännu har de inte fördelat roller, berättar hon.

- Vi kommer att använda förinspelat tal och så blir det klassisk julmusik som åskådarna gärna får sjunga med i. Bland annat Nu tändas tusen juleljus, Stilla natt och Jul, jul, strålande jul, säger Tuulia Sivapragasam.

Varje år spelas julspel för skolelever som kommer och tittar i Spånga kyrka på dagtid.

- De flesta jobbar ju då. Detta kan bli ett sätt för allmänheten att ta del av julspelet. Man behöver inte vara kristen för att komma, det är för alla, säger Tuulia Sivapragasam.

Populär jättekrubba på plats i Spånga– med musik

Då spelas julspelet

När? Onsdag 12/12 klockan 17. Spelet pågår cirka 20 minuter. Efteråt serveras soppa inne i församlingshuset och sedan hålls mässa klockan 18 för den som vill.

Var? Utanför Spånga församlingshus.

Grannar protesterar mot förtätningen i Blackeberg

Nyheter Även Skönhetsrådet kritiska Titt som tätt presenteras nya byggprojekt i Blackeberg. Men det är inte alla som gläds åt förtätningen.fredag 5/7 14:43

Kockens tips för en lyckad picknick

Nyheter "Det är en fest i det gröna" Maten är en stor del i en lyckad picknick i en park eller på en klipphäll. Men vad ska man tänka på inför korgpackningen och vilken mat passar under sommaren? Vi ringde kocken Erik Videgård för att...fredag 5/7 14:01

Vi är Västerort

Stockholm Direkt