Nu får Täby sin egen sportbar: "Fokuserar på öl på fat"

The Publics ägare nöjer sig inte med en nattklubb i Täby. Nu öppnar de en pub med fokus på sport och fatöl.

  • Publicerad 17:14, 9 aug 2017

Sommaren 2015 bommade Tegelbruket igen och i november samma år öppnade ägarna restaurangen och baren The Public i en annan lokal i Täby centrum. Redan då hade de planer på att bygga ut och öppna en pub på andra sidan av restaurangen.

– Alla bitar fanns inte på plats med kontraktet och det blev fördröjningar, men vi hade redan från början lokalen i åtanke, säger Elias Gerges, driftansvarig på The Public.

Den nya lokalen är nära 500 kvadratmeter stor, ligger bredvid The Public och har en egen ingång på utsidan av Täby centrum. Stället, som kommer att få namnet The Public beer café, ska bli en pub och sportbar som liksom nattklubben kommer att hålla öppet till klockan tre. Invigningen sker i slutet av augusti eller början av september.

– Vi kommer att ha en smygöppning och har hittills inte pratat så mycket om det, men det kommer finnas mer information om öppningen på sociala medier, säger Elias Gerges.

Han anser själv att Täby saknar just pubar, och hans förhoppning är att puben ska sticka ut i kommunen. Målet är att puben ska kännas avslappnad och vara en plats där folk kan umgås och kolla på sport.

– Vi kommer att ha flera skärmar som visar olika matcher och liknande. Vi kommer att fokusera på öl på fat, och ha pubmat, men även ta inspiration från Europa såsom fransk och engelsk mat, säger Elias Gerges.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Stort pådrag i Enebyberg – helikopter och fyra polisbilar

Nyheter Fick larm 23.50 En helikopter och fyra polisbilar åkte under natten på ett inbrottslarm i Enebyberg. Trots stort pådrag lyckades man inte få tag i gärningspersonen.fredag 6/7 10:52

Vi är stockholm