Under sportlovsveckan skapar graffitikonstnären Rikard Olsen ett permanent verk i Västermalmsgallerian. Foto: Mimmi Epstein

Nu får Västermalmsgallerian graffitikonst

Ett permanent graffitikonstverk med inspiration från Pennsylvania har tagit plats på Västermalmsgallerians golv.

  • Publicerad 20:00, 28 feb 2018

I förrgår började Rikard Olsen på ett graffitikonstverk i entrén till Västermalmsgallerian om man kommer från tunnelbanan. Verket kommer att vara där permanent och färdigställs i natt.

– Det blir som en gångväg genom gallerian. Inspirationen kommer från en gammal nedlagd motorväg i Pennsylvania, "Graffiti highway", säger konstnären Rikard Olsen.

Han har jobbat med offentlig utsmyckning i hela sitt yrkesverksamma liv. Dock är det första gången i en galleria.

– Det är jättespännande eftersom det är så mycket folk som passerar. Folk kommer fram och är nyfikna på vad som händer, alla har varit positiva, säger Rikard Olsen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Konstverket blir cirka 40 meter långt och färdigställs i natt vid 02-tiden.

– Vi såg över flera olika sätt att skapa ett mer inbjudande gångstråk och föll för det här. Det är en fin kontrast mot golvet i övrigt och ett överraskande inslag. Vi vill vara med att utveckla stadsdelen och då måste man jobba där man verkar, säger Emma Norén, marknadsansvarig på Västermalmsgallerian.
 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17

Ny gratisfestival på Östermalm

Nyheter ✓Morgonyoga ✓Aw-häng ✓Livespelningar Yoga, musik och föreläsningar. Mötesplatsen "A house" i gamla arkitekturhögskolan ordnade gratis minifestival i veckan som gick och tanken är att den ska bli återkommande.torsdag 21/6 15:58