EN SKA BORT: Globen ska renoveras och Hovet ska rivas. Foto: Mostphotos

Nu fattas beslutet: Hovet rivs

Klassiska Hovet rivs och Globen renoveras. Nästa vecka ska beslutet klubbas.

  • Publicerad 16:21, 1 nov 2017

Som vi tidigare har berättat är tanken att Hovet ska ersättas med ett nytt bostadskvarter och kommersiella lokaler. Men exakt vad som ska bli på platsen blir offentligt först efter att en markanvisningstävling har avgjorts, något som inte är klart än.

Hovet ska rivas och ersättas av nya bostadskvarter

Samtidigt som Hovet rivs planeras en omfattande renovering av Globen för 700 miljoner kronor.

Arenan håller inte längre måttet, bland annat vad gäller skalskydd och säkerhet. Man ska även kunna stänga av arenan så att publikkapaciteten sänks till cirka 6000 platser. Detta med ett höj- och sänkbart tak.

– Det här gör att akustiken också blir bättre i Globen, säger Mirja Räihä (S) ordförande Stockholm Globe Arena Fastigheter till Radio Stockholm.

Utöver det planeras det byggas underjordiska isrinkar i närheten av Globen, något som ska utredas mera i detalj nu.

– Om det är en eller två rinkar är inte klart. Men det blir underjordiska isrinkar i området, säger Mirja Räihä till Radio Stockholm.

Beslut gällande rivningen av Hovet väntas fattas av SGA Fastigheter 9 november, något som sedan ska klubbas i kommunfullmäktige.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.