Nu finns allt om garn på en portal

En helt ny webbportal har öppnat, den första i sitt slag. Den samlar allt om garn, stickning och virkning, samt nio toppbloggare.

  • Publicerad 11:02, 2 nov 2017

– Det fanns ingen samlingsplats innan, men en efterfrågan, säger Nina Gillvén, som driver webbshoppen favoritgarner.se och lagerbutiken i Kungsängen med samma namn.

Webbshoppen startade hon för ett och ett halvt år sedan. Den var tänkt som en liten hobbyshop. Sedan dess har lagret växt från 30 kvadratmeter till 400 kvadratmeter, och i februari 2017 öppnade lagerbutiken i Kungsängen som har öppet en dag i veckan.

Invigningen blev en fest

Ett samarbete med nio av landets största bloggare om garn, virkning och stickning fanns redan från början när webbshoppen startade. Nu var det dags för nästa steg. På den nya portalen stitchbloggers.com kan du följa bloggarna, ta del av över 200 mönster, samt hitta fakta och inspiration.

– Vi är jättenöjda över att vi samlat allt under samma tak. Vare sig du är nybörjare eller erfaren kan du hitta allt på samma sida, säger Marie Rönnertz, som är team leader för bloggarna.

Portalen lanserades lördagen den 28 oktober, och invigningen i lagerbutiken samlade Nina, Marie och alla bloggare för första gången. Bloggarna reste ända nerifrån Eslöv och uppifrån Mora. Butiken fylldes dessutom med fler kunder än vanligt.

– Det har varit fest. Vi har pratat garn och framtid, säger Marie Rönnertz.

Gör en julkalender

– Det känns jättekul att det finns samlat nu vilka vi är, att vi tillhör Favoritgarner, och att det finns en mönsterbank. Det här är vad som har fattats, säger My Jogeland, som har bloggat om sina virkade kreationer i ungefär tre år.

Helena Molinsky har bloggat i fyra år, och hon berättar att Nina Gillvén hittade henne på Instagram redan för ett och ett halvt åt sedan. Sedan dess har de samarbetat genom att länka till varandra, men i och med den nya portalen introduceras ett mer uppstyrt samarbete. Alla nio bloggare ska till exempel göra en julkalender tillsammans.

Besatt av virkning

Helena Molinsky lägger mycket tid på sin virkning.

– Jag har blivit besatt. Jag virkar en timme till jobbet och en timme hem, på lunchpauser och på kvällarna.

– Det finns så mycket mer än grytlappar man kan göra, som kanske är det första folk tänker på. Det är så stort, säger My Jogeland.

Hon har till exempel virkat in en hel sittpall, och Helena Molinsky har gjort fjädrar till en drömfångare.

Ungefär varannan vecka ska en gästbloggare bjudas in till portalen för att skriva om exempelvis inredning, mode och om vad som är på gång.

– Formspråk ändras och virkningen har fått sig ett rejält uppsving. Kommunikationen har ändrats likaså. Ingen använde sociala medier nämnvärt innan Favoritgarner öppnade och vi har hittills bara kommunicerat via sociala medier. Vårt koncept har verkligen fått bra respons, säger Nina Gillvén.

Allt om garn

April 2016: webbshoppen favoritgarner.se lanseras

Februari 2017: lagerbutiken på Västra Rydsvägen 130 öppnar.

Nu: stichbloggers.com lanseras.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Musikkvällar på lanthandeln

En artikel ur Sommar E18 Krägga Café och Lanthandel öppnade för lite mer än ett år sedan och är idag välbesökt både i butiken och kaféet och lockar många med sina musikkvällar.tisdag 19/6 22:31

Senaste numret

Bålstabladet