FLYTT. Sedan 2016 har flytten av Löwet varit omdiskuterad. På söndag packas de sista lådorna berättar verksamhetschef Carlos Hagel. Foto: Michael Folmer/Charlotte Årling

Nu flyttar närakuten från Väsby till Sollentuna

Nu stänger närakuten på Löwet i Upplands Väsby och nästa vecka invigs den nya närakuten på Sollentuna sjukhus.

  • Publicerad 15:41, 9 jan 2020

På söndag stänger närakuten på Löwenströmska sjukhuset i Upplands Väsby för att öppna på nytt på Sollentuna sjukhus. De nya lokalerna på Nytorpsvägen 10 invigs på tisdag och öppnar på onsdag. Carlos Hagel, verksamhetschef, tror att det blir bra.

– Vi kommer ligga lite mer centralt. På Löwenströmska har vi legat lite vid sidan. Nu är vi i mitten av Sollentuna, Solna och Upplands Väsby.

Närakuten Löwet vid Löwenströmska sjukhuset öppnade år 2000.

Carlos Hagel, som då började på akuten som läkare, har varit chef på akuten sedan fyra år tillbaka. Flytten innebär en omplacering av ungefär 18 personer i fast tjänst, och ett 40-tal deltidsanställda, berättar han.

– Jag tror att vi alla tycker det ska bli spännande, säger han och tillägger:

– Vi får ungefär 200 kvadratmeter mer. Vi kommer ha samma service, mellan 8 och 22, med röntgenmöjligheter och eget labb. Vi tror att det kommer bli ökad patienttillströmning.

I mars 2016 blev det känt att närakuten Löwet eventuellt skulle stänga.

En utredning från landstingets hälso- och sjukvårdsförvaltning visade att ett antal närakuter kunde tvingas till omlokalisering. Under hösten förra året klubbade Region Stockholm beslutet – som har kritiserats av både lokalpolitiker och Väsbybor.

Vill du säga något till de som får längre till akuten?

– Vi driver det här på uppdrag av landstinget, som tar beslut om var vi ska ha vår verksamhet. Vi hoppas på att det ska bli bra, säger Carlos Hagel.

Lättakuten på Väsby läkargrupp stänger

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Flera tidiga vårtecken har kommit till Sollentuna

Nyheter "Det är alldeles för tidigt" En bild på ett blommande körsbärsträd i Tors backe skapar diskussioner på sociala medier. Den milda vintern har lett till att flera vårtecken redan börjat komma fram i Sollentuna.fredag 17/1 16:30

Här kan du träna ute på hemmaplan i Norrort

Nyheter Ella Söderberg tipsar om enkla övningar på utegym Runt om i Stockholms län kryllar det av utegym. Men vad gör man med alla stockar och bräder och hur kommer man igång med träningen? Vi bad vår reporter, tillika redaktionens träningsexpert, att ge...fredag 17/1 16:03

Hunden som är populärast i Sollentuna

Nyheter "De är snälla, vackra, lydiga och gillar att arbeta" Labrador är den populäraste hunden i Sollentuna, det visar siffror från Jordbruksverket. "De är snälla, vackra, lydiga och gillar att arbeta" säger Sollentunabon Lee Rosenberg som har två labradorer.fredag 17/1 11:30
Stockholm Direkt