Nu flyttar vi ut redaktionen på stan!

Vi tror att vår lokaljournalistik blir bättre ju närmare vi är er läsare. På fredag eftermiddag flyttar vi ut på stan för att hämta inspiration och tips från er. Du kan välja på fyra platser.

  • Publicerad 18:30, 12 jun 2018

Förra gången vi gjorde en Öppen redaktion-kampanj blev det succé.

Nu gör vi om det.

På fredag 15 juni mellan klockan 15 och 17 flyttar vi ut till fyra olika platser runt om i Stockholm för att träffa stockholmare, dela ut tidningar och prata om vår lokala nyhetsapp StockholmDirekt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det var en fantastisk dag förra gången som gav oss flera uppslag och idéer som vi sen gick vidare med. Vi fick också massor av ny energi när vi mötte läsarna i deras vardag. Varje gång vi gör detta blir det tydligt att det är människorna som bor i Stockholm som är den här stan, säger Hampus Jarnlo, redaktionschef på StockholmDirekt.

Öppen redaktion är ett sätt att kliva ur det vanliga sättet att jobba för en stund och bara lyssna och rapportera utan en förutbestämd agenda.

– Det är lätt att fastna i diarier, polisrapporter och pressmeddelanden när vi tillbringar för mycket tid på redaktionen. Då glömmer vi bort att de verkliga lokala experterna är människorna som bor i området, säger Hampus Jarnlo.

Närmare stockholmare

Att komma närmare stockholmarna ger oss också bättre chanser att hitta nyheter och snackisar som känns angelägna men som inga andra medier snappar upp.

– I takt med att bevakningen av Stockholm skärpts är vi också många redaktioner som springer på samma bollar och skriver samma nyheter. Men bara genom att arbeta nära läsarna och låta dem sätta agendan kan vi fortsätta göra Stockholms absolut bästa och mest lokala tidningar, säger Hampus Jarnlo.

Redaktionen. Sophie Stigfur, Clarence Frenker, Christoffer Röstlund, Maria Svensson, Andreas Jennische, Eva Tonström, Hampus Jarnlo, Matilda Lundberg, Patrik Wirén, Johann Bernövall och Mimmi Epstein. Foto: Sacharias Källdén

Här kan du träffa oss!

Fredag den 15 juni klockan 15-17 står vi här:

Sköndals centrum

Fruängens centrum

Dansbanan vid Eriksdalsbadet på Södermalm

Odenplan vid soltrappan

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.