Waxholmsbåt. Från och med i morgon fungerar ditt SL-kort som biljett. Foto: Waxholmsbolaget

Nu gäller SL-kortet även på Waxholmsbåtarna

Försöket som skulle locka fler till skärgården lyckades och blir nu permanent. Från och med i morgon kan du använda ditt SL-kort när du åker med Waxholmsbåtarna.

  • Publicerad 09:00, 15 sep 2019

Sedan årsskiftet 2017/2018 har det varit möjligt för resenärer att under lågsäsong använda SL:s periodkort även på Waxholmsbåtarna. Försöket har varit ett test för att se hur det skulle påverka resenärernas resebeteenden och göra skärgården mer attraktiv även under höst och vinter.

Och visst gav det önskat resultat. En undervärdering visade att testet resulterat i både ökad jobbpendling och helt nya resenärer.

Därför blir försöket nu permanent.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Från och med måndag, den 16 september, kan den som har en 30-dagars-, 90-dagars- eller årsbiljett i SL-trafiken resa med samma biljett i Waxholmsbolagets trafik under höst- och vintersäsongen. Precis som under försöket som genomfördes 2018 gäller det även biljetter som är giltiga i mer än 30 dagar ur SL:s skolsortiment.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

SL:s periodbiljetter gäller i Waxholmsbolagets trafik som längst till 7 maj 2020. Giltighet av SL-biljett upphör och börjar gälla i samband med den årligen återkommande tidtabellsförändringen i vår- respektive hösttidtabell.