Flera gator på Stora Essingen grävs upp av både el- och gasjobb. Foto: Arkivbild: Andreas Enbuske

Nu grävs fler gator upp på Stora Essingen

Bättre el – och nu även bättre gas. Nu ska ännu fler gator grävas upp på Stora Essingen.

  • Publicerad 15:28, 7 maj 2018

Som Vårt Kungsholmen tidigare har berättat pågår just nu ett stort markarbete för att förbättra el-nätet på Stora Essingen i Ellevios regi, ett arbete som inleddes med en förväxlingsmiss mellan Stora och Lilla Essingen.

Elbolag inleder jättearbete – med supertabbe

Det arbetet ska pågå i cirka två och ett halvt år och är indelat i flera olika etapper, enligt projektets hemsida.

Men nu startar ytterligare ett grävjobb på ön, med start den här veckan. Det är Gasnätet Stockholm AB som fortsätter sin renovering av gasnätet på ön. I höstas gjorde företaget klart den första etappen, nu är det dags för etapp två.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Arbetet beräknas pågå i cirka sex veckor och berör delar av Flottsbrovägen, Essingeringen och Eknäsvägen som redan ingår i de nuvarande byggetappen för el-nätet.

Enligt Gasnätet Stockholm AB jobbar de med renoveringsmetoden, relining, vilket de hoppas ska göra att de stör trafiken så lite som möjligt eftersom de inte behöver gräva fram hela ledningssträckorna.

– I stället skjuter vi in nya rör i dom gamla som får fungera som ett extra skyddsrör. Det betyder att vi endast behöver gräva gropar och inte schakta hela vägen – kostnadseffektivt och positivt ur ett trafikperspektiv, säger Johan Skansing, distributionschef på Gasnätet Stockholm i ett pressmeddelande.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

KB nära att skrälla mot allsvenskt lag

Nyheter Förlorade efter förlängning – se publikens hyllning efter slutsignal Tio minuter ifrån en jätteskräll i Svenska cupen. Karlbergs BK förlorade mot allsvenska Dalkurd med 1-2 efter förlängning.tisdag 21/8 22:09

Här kan du förtidsrösta i Stockholm 2018

Nyheter LISTA: Alla platser där du kan rösta redan imorgon På onsdag 22 augusti blir det möjligt att förtidsrösta. Vi listar alla platser i Stockholm där du kan lägga din röst i riksdags-, landstings- och kommunvalet i förväg.tisdag 21/8 20:00