RUSTAS. Gator, gång- och cykelvägar kommer att grävas upp när Reimersholme får nytt elnät. Foto: Mostphotos/Roland Lundgren

Nu grävs stora delar av Reimersholme upp

Elnätet på Reimersholme närmar sig pensionsåldern och ska nu bytas ut. Något som innebär att delar av ön kommer att behöva grävas upp, meddelar Ellevio.

  • Publicerad 20:00, 8 okt 2018

Ellevio håller just nu på att byta ut delar av elnätet i Stockholm, som på vissa platser är daterat till 1970-talet. En av de platserna är Reimersholme väster om Södermalm.

Totalt ska här fem kilometer kablar, elva kabelskåp och två nätstationer bytas ut. Något som kommer att påverka levernet för de 1500 privatpersoner och företagare som vistas på ön.

– Vårt arbete innebär bland annat att vi under perioder gräver upp delar av gator, gång- och cykelvägar och det påverkar naturligtvis människors vardag. Men vi gör allt vi kan för att det ska flyta på så smidigt som möjligt. Framkomligheten kan vara begränsad under vissa perioder, säger Ibrahim Ahi projektledare på Ellevio i ett pressmeddelande.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Han tillägger dock att omdirigeringen av exempelvis trafiken kommer att ske löpande för att inverka i minsta möjliga mån och att insatsen kommer trygga en säker elförsörjning på ön framöver. Totalt satsar Ellevio fem miljarder kronor på att modernisera elnätet i de delar av Stockholm där det behövs. Arbetet beräknas vara klart under hösten 2019.