Byggstart. Nu ska aktivitetsparken i Bro bli verklighet. Foto: Upplands-Bro kommun

Nu har Bros nya aktivitetspark börjat byggas

Den här veckan inleddes arbetet med den nya aktivitetsparken på Råbyplan i Bro. Råbyplan har stängslats in. Om cirka åtta månader ska parken stå färdig.

  • Publicerad 16:00, 21 feb 2019

Under 2016 togs beslutet om att anlägga en aktivitetspark i Bro. Nu sätts bygget i gång. Den här veckan påbörjades markarbeten på Råbyplan.

– Vi har startat upp med förberedande arbeten kan man säga. Det kommer att bli ett officiellt första spadtag i mars, men i och med vädret och för att entreprenaden ville komma i gång så har de ”tjuvstartat” lite, säger Lars Björketun, projektledare på kultur- och fritidskontoret på Upplands-Bro kommun.

På kommunens webbplats varnar man för vissa störningar under vardagar mellan klockan 06.30 och 16.00, men eftersom byggarbetsplatsen inte ligger så nära varken bostäder eller skolor så tror inte Lars Björketun att arbetet kommer att vara så störande.

Byggtrafiken till och från byggplatsen kommer att passera på Fågelvägen.

– Vi är medvetna om att byggtrafiken kommer att gå nära Råbyskolan, men det andra alternativet hade varit genom Bro centrum, förklarar Lars Björketun.

Trafiken ska ledsagas

Den tekninska avdelningen har kommit fram till att Fågelvägen är ett bättre alternativ, enligt Lars Björketun. Han berättar att byggtrafik som passerar under skoltid när det finns elever och personal på skolgården kommer att ledsagas fram, av en person som går i anslutning till transporten.

– Allt för tryggheten för barnen.

Råbyplan har stänglats in och det kommer den att vara fram till hösten när den nya aktivitetsparken står färdig.

– Vi har en tidsplan på 31 veckor, så vi räknar med att vara klara någon gång efter sommaren. Först kommer det att ske schaktarbeten så det kommer kanske inte att synas så mycket, men snart kommer man nog att kunna se hur parken byggs fram.

Bros nya aktivitetspark ska ge plats för spontanindrott och kulturaktiviteter, och bli en trygg och välkomnande plats för alla.

Skokloster hoppas på 10 000 motorvurmare

Stockholmstidningen Gasoline Magazine arrangerar en stor motorträff den 25–26 maj. Där allt ifrån gamla bilar till nya båtar kommer visas upp. Folk kommer krylla runt Skokloster Hotell i Håbo kommun...söndag 19/5 1:15

Nya torget: ”Ska blomma överallt”

”Grått och trist”, ”en riktig gråzon”, ”en stenöken”. Kungsängenborna uttrycker besvikelse över sitt nya torg, men Linda Edgren på kommunen lovar att det kommer att grönska.lördag 18/5 15:15

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt