Nu har del av Vasagatan öppnat igen

En del av Vasagatan har öppnat igen efter ombyggnation.

  • Publicerad 14:10, 10 sep 2019

Stockholm stads projekt att bygga om Vasagatan till en mer "välkomnande, tryggare och levande stadsgata för att möta dagens och framtidens behov" rullar vidare.

Nya avstängningar vid Vasagatan

Nu har en del blivit klar och öppnat för trafik, tidigare än först beräknat. Det är den västra sidan, vid Centralstationen, mellan Centralplan och Tegelbacken där projektet nu är klara.

Sträckan har bland annat fått nya separata upphöjda cykelbanor och fler sittplatser. Ny belysning ska installeras i september och även nya träd ska planteras när det är rätt säsong, enligt trafikkontoret.

Ny belysning kommer att installeras senare i september och nya träd ska komma på plats när det är säsong för att plantera dessa.

Arbetet med att göra om hela gatan pågår nu bland annat på den västra sidan, mellan Kungsgatan och Vasaplan, och även vid Norra Bantorget.

Vid Norra Bantorget räknar staden att arbetena ska vara klara i december, och målet är att det ska bli säkrare i trafiken och en bättre cykellösning för de som kommer från Upplandsgatan ner mot Norra Bantorget.

Hela projektet med att bygga om Vasagatan ska stå klart 2022.

Här hittar du mer om stadens bygge på Vasagatan

Nya cykelbanor har det bland annat blivit längs Centralstationen på Vasagatan. Foto: Per Brandt