Nu har Divalicious en festival att jobba för

Divalicious skapades inför Upplands-Bro Festivalen 2017. Den 26 augusti bjuder de på dans i Feminine vibe-stil. – Det blir girl power, säger Sara Gadd.

  • Publicerad 14:00, 18 aug 2017

Arrangörerna för Upplands-Bro Festivalen hörde av sig till Sara Gadd efter att ha fått in tips om hennes dans­talanger. Då samlade hon ihop sina vänner som hon dansat med i fyra år.

– Vi kom på många töntiga namn i panik på Snapchat, men kom överens om Divalicious, berättar Amanda Bååth.

Hon kommer ifrån Kungs­ängen, precis som Sara Gadd. Resten av tjejerna kommer ifrån Järfälla. Divalicious består egentligen sju dansare, men endast fyra av dem har möjlighet att möta Upplands-BroBladet vid Kulturskolan i Kungsängen.

– Vi har varit väldigt splittrade den här sommaren. Det är svårt att hitta ­dagar när alla kan, men vi filmar och så får man lära sig på håll, säger Alicia Lööf.

– Den här veckan ska vi träna varje dag, säger Malin Forsberg.

Vännerna har dansat tillsammans sedan de gick i dansskola i Jakobsberg, på Dansgaraget. Men de har aldrig haft ett sådant tydligt mål som de har nu.

– Nu har vi något att jobba för, säger Sara Gadd.

Än så länge har gruppen två koreografier men det kommer att bli fler. Låtarna är välkända låtar som publiken kommer att känna igen.

– Vi plockar de bästa delarna ur låtarna, för som publik vill man inte höra hela, säger Amanda Bååth.

De hoppas på en stor och ung publik, eftersom de är vana att uppträda för sina föräldrar.

– Vi ska göra vårt bästa för att få med dem. Det roligaste är kontakten med publiken, säger Alicia Lööf.

– Vi hoppas att de kommer att komma ihåg oss efteråt, säger Malin Forsberg.

Divalicious

Sara Gadd

Amanda Bååth

Alicia Lööf

Malin Forsberg

Frida Blomberg

Vilma Sundman

Elsa Nilsson

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Inbrott på förskola

Det är inte bara barn som vill leka inne på förskolan Nybygget. Fast några vuxna personer kunde inte hantera sin längtan efter leksaker på rätt sätt.söndag 24/6 12:40

Musikkvällar på lanthandeln

En artikel ur Sommar E18 Krägga Café och Lanthandel öppnade för lite mer än ett år sedan och är idag välbesökt både i butiken och kaféet och lockar många med sina musikkvällar.tisdag 19/6 22:31

Senaste numret

Bålstabladet