Nu har Erikshjälpens second hand i Spånga slagit igen för gott. Genrebild. Foto: Mostphotos

Nu har Erikshjälpens second hand stängt för gott

Nu har Erikshjälpens second hand i Spånga stängt. Tanken var att medarbetarnas sista arbetsdag skulle vara i slutet av september, men redan 22 augusti slog verksamheten igen portarna.

  • Publicerad 16:38, 2 sep 2020

För ungefär en månad sedan rapporterade vi om att den populära Erikshjälpens second hand i Spånga skulle stängas ner. I butiken arbetade bland annat personer som arbetstränade, praktikanter, volontärer och människor från SFI. Dessutom fanns tio fast anställda.

Samtliga fick precis innan sommaren reda på att de skulle förlora sina jobb.

– Det är tråkigt att beskedet kom då, men vi ville kämpa in i det sista, sa Dianna Hylan, regionchef, då.

Anledningen till nedstängningen sades mest bero på en bristfällig lokal och arbetsmiljö för personalen, men även det faktum att verksamheten gått med förlust. Det initiala beskedet var att affären skulle bedriva verksamhet som vanligt till slutet av september, men redan 22 augusti gjorde medarbetarna sin sista arbetsdag.

"Det gick helt enkelt inte längre"

Beslutet om tidig nedstängning togs på en fredag, och måndagen därpå fick personalen reda på det.

– Målet var slutet av september, men det kändes fel att behålla personalen så pass länge i en sådan bristfällig miljö. Det gick helt enkelt inte längre, säger Dianna Hylan.

Vad de tidigare anställda ska sysselsätta sig med nu är olika.

– Det är klart det har varit många olika funderingar, och det är en väldig sorg för många. Vissa kommer gå i pension, vissa behöver landa i det här ett tag, vissa har redan varit på arbetsintervjuer, vilket är väldigt roligt att höra, säger Dianna Hylan.

Erikshjälpens andra butik i Stockholm, som ligger i Vårby, kommer fortsätta verksamheten som vanligt.

– Vi behöver en butik i Stockholmsområdet, den ska inte läggas ner, säger Dianna Hylan.