Nu har första delen av matmeckat i Täbban öppnat

Nu har en liten del öppnat av det som kommer bli Täbys nya matmecka. Men nybyggnaden möts av både ris och ros.

  • Publicerad 13:54, 21 nov 2018

Vad är det som gömmer sig bakom planket som är uppsatt vid Norra ingången i Täby Centrum? Som vi tidigare har skrivit kommer det att byggas ett helt nytt område i Täbban - med fokus på mat. Men exakt vilka butiker eller aktörer som kommer att ligga där är fortfarande hemligt.

– Vi kommer att skapa en helt ny plats med ny design och öppna ytor. Det kommer vara fokus på mat och matupplevelser, sa Linda Jensen centrumchef för Täby centrum till oss för några veckor sedan.

Hela konceptet kommer att vara klart att öppna under våren 2019. Men i veckan kom ett smakprov på den nya matmeckan, då en liten del av området öppnade upp för allmänheten. Flera sittplatser, chokladfabrik och café finns nu på plats, något som uppskattades av en del.

"Jag tycker att det såg bra ut. Härligt med en ny stil", skriver en på Täby Nyheters Facebook.

"Golvet utanför känns bättre än det hårda stengolvet. Mer av det i hela centrum", skriver en annan.

Men det nya området får också en del kritik och många ifrågasätter om delen verkligen är klar.

"Ser halvfärdig ut. Provisoriskt. Noll feeling", skriver en person.

"Det blev inte någon inbjudande känsla, såg faktisk halvfärdigt ut", skriven en annan.

Täby centrum fortsätter vara hemlighetsfulla med vad som händer och vill inte uttala sig. Men Chokladfabriken menar att det inte är konstigt att besökarna upplever det som halvfärdigt.

– Det är ju inte klart ännu. På den delen som öppnat kommer det att komma fyra aktörer till, bakom oss. Just nu är det bara vi och en pop up butik som är tillfällig som öppnat så jag kan förstå att det ser lite ofärdigt ut, säger Ellinor Isaksson delägare i Chokladfabriken.

Hur känns det att ha öppnat i Täbban?

– Det känns bra och det är ett jättefint centrum. Det blir det första centrumet som vi är i och vi vet att vi har flera kunder i norrort som nu inte behöver åka in till stan om de vill beställa eller handla, säger

Vad kommer att hända hos er?

– Vi kommer att sälja kaffe, choklad, tårtor och bakelser och man kan även beställa bröllopstårtor- i choklad då. Men sen kommer det hända en del roliga event i vår ö vid helger och högtider, säger hon.

Här får hundarna egen lekplats i Täby

Nyheter Blir den fjärde i kommunen Nu är det beslutat att Täby får ännu en hundlekplats i kommunen, det blir den fjärde i kommunen.fredag 17/5 16:41

Bo fick kvarnens vingar att snurra igen

Nyheter Uppfinnaren: Finns mängder med problem, men också mängder lösningar Han är den 79-årige Vallentunabon som äger sju olika företag och exporterar produkter till ett 70-tal länder. Han är uppfinnarsonen som började hitta på egna produkter i 20-årsåldern – och som 60 år...fredag 17/5 16:12
Stockholm Direkt