Nu har första delen av matmeckat i Täbban öppnat

Nu har en liten del öppnat av det som kommer bli Täbys nya matmecka. Men nybyggnaden möts av både ris och ros.

  • Publicerad 13:54, 21 nov 2018

Vad är det som gömmer sig bakom planket som är uppsatt vid Norra ingången i Täby Centrum? Som vi tidigare har skrivit kommer det att byggas ett helt nytt område i Täbban - med fokus på mat. Men exakt vilka butiker eller aktörer som kommer att ligga där är fortfarande hemligt.

– Vi kommer att skapa en helt ny plats med ny design och öppna ytor. Det kommer vara fokus på mat och matupplevelser, sa Linda Jensen centrumchef för Täby centrum till oss för några veckor sedan.

Hela konceptet kommer att vara klart att öppna under våren 2019. Men i veckan kom ett smakprov på den nya matmeckan, då en liten del av området öppnade upp för allmänheten. Flera sittplatser, chokladfabrik och café finns nu på plats, något som uppskattades av en del.

"Jag tycker att det såg bra ut. Härligt med en ny stil", skriver en på Täby Nyheters Facebook.

"Golvet utanför känns bättre än det hårda stengolvet. Mer av det i hela centrum", skriver en annan.

Men det nya området får också en del kritik och många ifrågasätter om delen verkligen är klar.

"Ser halvfärdig ut. Provisoriskt. Noll feeling", skriver en person.

"Det blev inte någon inbjudande känsla, såg faktisk halvfärdigt ut", skriven en annan.

Täby centrum fortsätter vara hemlighetsfulla med vad som händer och vill inte uttala sig. Men Chokladfabriken menar att det inte är konstigt att besökarna upplever det som halvfärdigt.

– Det är ju inte klart ännu. På den delen som öppnat kommer det att komma fyra aktörer till, bakom oss. Just nu är det bara vi och en pop up butik som är tillfällig som öppnat så jag kan förstå att det ser lite ofärdigt ut, säger Ellinor Isaksson delägare i Chokladfabriken.

Hur känns det att ha öppnat i Täbban?

– Det känns bra och det är ett jättefint centrum. Det blir det första centrumet som vi är i och vi vet att vi har flera kunder i norrort som nu inte behöver åka in till stan om de vill beställa eller handla, säger

Vad kommer att hända hos er?

– Vi kommer att sälja kaffe, choklad, tårtor och bakelser och man kan även beställa bröllopstårtor- i choklad då. Men sen kommer det hända en del roliga event i vår ö vid helger och högtider, säger hon.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

M-toppen: "Det behövs en till ishall i Täby"

Nyheter "Det är viktigt att se över helheten" Flera isföreningar vittnar om för lite halltid i kommunen. De får medhåll av styrande politiker som vill se ett samarbete med föreningarna. "Som vi ser det saknas det en eller två ishallar i Täby",...måndag 17/12 17:00

Vallentuna klättrar i skolrankning

Nyheter (S) varnar för glädjebetyg Vallentuna går framåt i SKL:s skolrankning 2018, och klättrar 31 placeringar framåt jämfört med förra året. Samtidigt är lärartätheten fortsatt låg.måndag 17/12 15:30