Nu har "hatstråket" fått ny cykelbana

Tidigare hatat bland cyklister. Nu har Stallgatan fått ny cykelbana.

  • Publicerad 16:59, 2 jul 2018

Staden inledde arbetet med nya cykelbanor på Strömbron och Stallgatan, som är ett utpekat pendlingsstråk, redan förra året.

Här är bilkörfälten i City som ska göras om till cykelbanor

På båda platserna har bland annat körfält tagits bort för att göra plats för cykelbanorna och nu har den sista asfalten lagts på Stallgatan vilket har varit ett hatobjekt hos många cyklister tidigare.

Sträckan är hårt belastad och olycksdrabbad enligt staden, vars mål med den nya lösningen är att den både ska öka säkerheten och framkomligheten.

Här är alla cykelsatsningar i Stockholm i år

KLART. Nu är Stallgatans nya cykelbanor färdiga. Foto: Per Brandt

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nobel Center ska bli som Sydneys operahus

Nyheter Stadens oväntade jämförelse Stockholms stad har överklagat mark- och mijödomstolens nej till Nobel Center. I överklagan sticker en jämförelse ut.tisdag 18/9 21:00

Nej till att öppna bensinmack på Söder igen

Nyheter Företag vill öppna nygammalt tankställe Det finns inte en enda bensinmack i drift på Södermalm. Det vill ett företag nu ändra på, genom att återuppliva den forna macken vid Ersta. Men beskedet från staden är blankt nej.tisdag 18/9 20:00