Nu har "hatstråket" fått ny cykelbana

Tidigare hatat bland cyklister. Nu har Stallgatan fått ny cykelbana.

  • Publicerad 16:59, 2 jul 2018

Staden inledde arbetet med nya cykelbanor på Strömbron och Stallgatan, som är ett utpekat pendlingsstråk, redan förra året.

Här är bilkörfälten i City som ska göras om till cykelbanor

På båda platserna har bland annat körfält tagits bort för att göra plats för cykelbanorna och nu har den sista asfalten lagts på Stallgatan vilket har varit ett hatobjekt hos många cyklister tidigare.

Sträckan är hårt belastad och olycksdrabbad enligt staden, vars mål med den nya lösningen är att den både ska öka säkerheten och framkomligheten.

Här är alla cykelsatsningar i Stockholm i år

KLART. Nu är Stallgatans nya cykelbanor färdiga. Foto: Per Brandt

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Omöjligt evakuera Citybanan utan rulltrappor

Nyheter Frågor och svar om haveriet på stationerna Stockholm City och Odenplan Varför bygger man en supermodern tåganläggning utan vanliga trappor? Och varför måste man stänga hela stationen när rulltrapporna inte fungerar. Vi frågade Trafikverket, som byggt de nya stationerna...tisdag 17/7 6:50

Då vet du att låten är en sommarplåga

Nyheter Expertens guide till musiken vi hatar att vi älskar Sommar, sol, och enerverande hitlåtar som vägrar lämna din hjärna i fred. Nu på lördag fixar Debaser en helkväll med rakt igenom sommarplågor. Kreddkänsliga personer varnas.måndag 16/7 21:15