Nu har "hatstråket" fått ny cykelbana

Tidigare hatat bland cyklister. Nu har Stallgatan fått ny cykelbana.

  • Publicerad 16:59, 2 jul 2018

Staden inledde arbetet med nya cykelbanor på Strömbron och Stallgatan, som är ett utpekat pendlingsstråk, redan förra året.

Här är bilkörfälten i City som ska göras om till cykelbanor

På båda platserna har bland annat körfält tagits bort för att göra plats för cykelbanorna och nu har den sista asfalten lagts på Stallgatan vilket har varit ett hatobjekt hos många cyklister tidigare.

Sträckan är hårt belastad och olycksdrabbad enligt staden, vars mål med den nya lösningen är att den både ska öka säkerheten och framkomligheten.

Här är alla cykelsatsningar i Stockholm i år

KLART. Nu är Stallgatans nya cykelbanor färdiga. Foto: Per Brandt

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

"Jag hade handen på Eddie Vedders kuk lite för länge"

Nyheter Kändisfotografen från Söderort om rockvärldens största svin I tre decennier har han fotograferat rocken och dess kändisar i Stockholm. Nu släpper han boken "Let there be rock" med personliga favoriter, många som aldrig publicerats förr. Johan Bergmark...tisdag 20/11 20:00

Ny barbershop satsar på stjärnfylld gatufest

Nyheter "En fest för grannarna" – Kända artister väntas uppträda på bakgata på Kungsholmen En ny barbershop "för alla, inte bara hipsters" med kafé har öppnat på Kungsholmen. Nu planerar de bjuda alla nya grannar på stjärnspäckad gatufest med flera lokala aktörer och kända artister.tisdag 20/11 18:21