Nu har klassiska Karla frukt öppnat igen

Mycket är välbekant – men en hel del är också nytt när Karla frukt öppnar sina dörrar igen. Framför allt har lokalen fått en helt ny kafédel.

  • Publicerad 16:30, 28 nov 2018

Ovanför entrén hänger fortfarande den prisade skylten som 2013 utsågs till stadens vackraste. De välbekanta godissnurrorna är också bevarade, liksom det stora utbudet av choklad.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Men mycket är också nytt i den anrika lokalen på Karlavägen 72 där Karla frukt funnits sedan 1908. Framför allt ryms numera ett kafé i lokalen, berättar Mele Perini som tagit över verksamheten tillsammans med Claes Söderberg.

– Vi vill skapa en modern godisaffär med en kafédel som gör att stället är levande hela veckan och inte bara på fredagar och lördagar när folk ska köpa godis. Det ska vara en kaffebar med samma känsla som de sydeuropeiska kaffebarerna. En plats där man kan ta en snabb kaffe på stående fot eller slå sig ned och ta en macka om man föredrar det, säger han när Östermalmsnytt besöker Karla frukt några dagar efter nyöppningen den 23 november.

Klassiska Karla frukt får ny ägare

En nyhet i utbudet är den hemgjorda glassen och under 2019 är tanken att det utöver frukost även ska serveras lättare luncher.

– Det skulle kunna vara till exempel soppa eller ost- och charkuteritallrikar. Framåt våren, sommaren kan vi kanske erbjuda matigare sallader. Vi kommer även ha provningar av choklad och olivolja, avslöjar han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Både Mele Perini och Claes Söderbergs bor själva i stadsdelen och var återkommande kunder när Susanne "Sussie" Kjerrgren drev Karla frukt.

– Vi älskar den här lokalen och vill förvalta frukten, godiset och den lyxiga chokladen men samtidigt sätta en personlig touch på det, säger han.

Karla frukt utsedd till stans vackraste ljusskylt

Nyöppnat. Mele Perini vill gärna att Karla frukt ska kännas som en sydeuropeisk kaffebar. Foto: Patrik Wirén

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här kan du fira lucia i Stockholm

Nyheter STOR LISTA: Luciatåg och andra lussefiranden i hela stan Den 13 december och dagarna kring lucia fylls Stockholms kyrkor av stämningsfulla luciafiranden. För den som vill se någonting annat är det klassiska luciatåget bjuds både soul och simning. Vi bjuder...söndag 9/12 8:50

Så får du julgranen att hålla länge

Nyheter Experten Anna Benson ger sina fem bästa tips för en perfekt julgran Granförsäljningen är i full gång i Stockholm. Men för att få din nyinköpta julgran att behålla barren mer än några dagar finns det en del saker att tänka på. Vi har pratat med granexperten Anna...söndag 9/12 8:00