Ellinor Losell och Ricardo Donoso, i bakgrunden Mats Lodéns "Den blå katedralen" och Edvik konsthall. I år hoppas de på en bredare publik till konstmässan, Edvik Art Fair. Foto: Anton Kyhlbäck

Nu har konstmässan blivit en tradition

Edsvik konsthall söker en bredare publik när Edsvik Art Fair - alltså konstmässan - hålls för fjärde året i rad.

  • Publicerad 11:00, 15 apr 2019

Den här träffpunkten behövs. Inte bara för oss

I år håller Edsvik konsthall den fjärde upplagan av Edsvik Art Fair, konstmässan.

En tradition har skapats, säger Ellinor Losell.

– Det har blivit viktigt för oss att hitta en bredd och något som passar alla. Då testar vi nya saker och hoppas att det lockar.

Under mässan hålls bland annat ett performance art-projekt och en publik visning i målning av en konstnär. Konsthallen meddelar samtidigt att de nu söker en yngre publik, och konstnärer, för att skapa en bredare profil.

Kulturskolan är bland annat inbjuden för att hålla workshop under mässan.

– De kommer tillsammans med oss finnas här för att svara på frågor om konst, och sin egen verksamhet, säger Ricardo Donoso, konsthallschef.

I början av året var verksamheten tvungen att stänga västra konsthallen.

På grund av för höga hyror kunde man inte hålla öppet. Ellinor Losell berättar att de hoppas en bredare publik ska hitta till konsthallen under mässan, där både invigning av uteserveringar och omkringliggande natur kan locka.

Mässan hålls mellan 26 och 28 april i konsthallen.

– Förhoppningsvis är det fint väder, säger hon och tillägger.

– Den här träffpunkten behövs. Inte bara för oss, utan även för Sollentuna.

Konstmässan Edsvik Art Fair startade 2016.

I år hålls den lite tidigare, alltså under våren, än föregående år och under tre dagar ska gallerister, konstnärer möta besökare. Mässan är inspirerad av den internationella konstmässan som fram till början av 2000-talet hölls i Sollentuna.

– Det fanns ett tomrum att fylla efter att den försvann. Det här är ett mindre, liknande koncept, som vi har för att fylla det tomrummet, säger Ricardo Donoso.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

City Gross stänger under 1,5 år

Nyheter Öppnar igen vid årsskiftet 2021 City Gross har nu skrivit avtal med hyresvärden i det nya centrumet med inflyttning om ungefär 18 månader. I slutet på sommaren väntas mer information om de nya hyresgästerna.tisdag 25/6 17:03

Unga får hjälp att hitta rätt bana

Nyheter Projektledaren: "Det handlar om att skapa en kreativ miljö som passar just de här ungdomarna" Möjligheternas plats har hjälpt flera till fortsatta studier och jobb det senaste året. Tre ungdomar har med hjälp av ledarna på Möjligheternas plats nu skapat sitt eget sommarjobb.tisdag 25/6 11:12

Stockholm får inte vinter-OS 2026

Nyheter Besked från IOK Idag kom beskedet från IOK vilka som får arrangera vinter-OS och Paralympics 2026.måndag 24/6 18:08
Stockholm Direkt