Nu har kritiserade parkstråket öppnat

Försenat och kraftigt kritiserat. Men nu har första delen av Norr Mälarstrands parkstråk öppnat.

  • Publicerad 17:09, 2 jul 2018

Det pågående arbetet med Norr Mälarstrands parkstråk har vållat stor debatt både hos medborgare, bland annat genom protestlistor, och politiker, framförallt L som krävt ett stopp och menar att arbetet bland annat strider mot detaljplanen. Dessutom har arbetet med den första etappen, från Holger Bloms plats till gångbron försenats. Men nu har stängslet plockats bort och allmänheten släppts på fram till gångbron även om visst arbete fortfarande ser ut att pågå på sträckan.

Etapp två, som sträcker sig förbi bryggorna bland annat ska bli klar i slutet av augusti enligt tidigare uppgifter till Vårt Kungsholmen.

Arbetet med Norr Mälarstrand ses över

På cykelbanan är även nya tillfälliga vägmarkeringen uppe för att göra den nya omledningen förbi de avstängda delarna av parkstråket tydligare. Tanken nu är att fotgängare och cyklister får dela på utrymmet på cykelbanan.

Nu får fotgängare en del av supercykelbanan

Arbetet med etapp tre, som går till Mälarpaviljongen, beräknas i dagsläget att sättas igång i augusti enligt stadsdelen. Men som Vårt Kungsholmen tidigare kunde berätta har förvaltningen nu öppnat upp för justeringar och ska gå igenom de synpunkter som kommit in och ta ställning till om de ska göra några förändringar i arbetet innan den etappen startar.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

ÖPPET. Första etappen av Norr Mälarstrands parkstråk har öppnat. Foto: Per Brandt

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43

Ny satsning ska stoppa droghandeln på Plattan

Nyheter Trygghetsgruppen flyttar in mitt på Sergels torg Nu är alla samlade under ett och samma tak – mitt i händelsernas centrum.fredag 20/7 11:44