KLART. Nu är det klart vad lammen på 4H ska heta. Det vinnande förslaget blev Buu och Bää! Foto: Anna Wettergård

Nu har lammen fått sina namn

Nu har lammen på Akalla 4H fått sina namn av er läsare. Det vinnande förslaget blev Buu och Bää.

  • Publicerad 16:16, 24 apr 2019

För några veckor sedan berättade vi om de nyfödda namnen på Akalla 4H, och presenterade då också en namngivningstävling.

Vi fick mängder med namnförslag av alla möjliga slag. Bland de mer fantasifulla fanns Ulla och Ulrik, Keb och Bab samt Ayoub och Yassir. I omröstningen på Facebook vann dock förslaget Buu och Bää.

– Jaha, vad kul! Det säger Erica Svensson, djuransvarig på gården, när hon får höra vinnarnamnen. Hon fortsätter:

– De mår bra, och börjar bli stora. Dessutom har de fått syskon nu. Totalt har vi sex lamm nu: två killar och fyra tjejer. De går allihopa tillsammans ute i hagen.

Den som kommit med vinnarförslaget är Monica Ljungblad. Hon blev glatt överraskad över vinsten:

– Oj så kul. Det kommer barnbarnen att gilla. Kommer förstås inom kort att hälsa på de små sötnosarna, säger hon och fortsätter:

– När jag läste om lammens namntävling, kändes det alldeles rätt med namnen Buu och Bää. Namnen kom bara farandes rakt in i mitt huvud. Ingen aning om varifrån det kom. Jag hade ingen aning om att det finns sagor om lammen Bu och Bä. Det ska bli så kul att få träffa dom tillsammans med något av barnbarnen.

KLART. Nu är det klart vad lammen på 4H ska heta. Det vinnande förslaget blev Buu och Bää! Foto: Anna Wettergård

Andra Bu och Bä

Det finns faktiskt redan ett radarpar av fårsläktet med samma namn – dock med en annan stavning. Så här skrivet förlaget Rabén&Sjögren om böckerna om Bu och Bä, skrivna av författarparet Lena och Olof Landström:

Böckerna om lammen Bu och Bä, som ursprungligen planerades som en läsa-lätt-bokserie, har rönt internationella framgångar. ”A winning series”, enligt Publishers Weekly. Det senaste Bu och Bä äventyret, Bu och Bä får besök, fick läsare och kritiker att jubla.

NAMNE. Det finns redan får med samma namn, i de prisade böckerna av Lena och Olof Landström. Foto: Rabén & Sjögren Bokförlag