Inte namnlös. Nu hoppas vi bara att Titanias kyckling gillar sitt nya namn. Foto: Marcus Josefsson

Nu har påskkycklingen vid E18 fått ett namn

Vi Danderydsbor fick i uppgift att döpa Titanias kyckling längs E18. Efter många kreativa och roliga namnförslag har vi utsett ett vinnande namn.

  • Publicerad 07:31, 24 mar 2016

Äggbert. Så heter numera vår egna påskkyckling som står och bevakar trafiken längs E18 mellan Danderyds kyrka och Mörby centrum. Det vinnande namnet är ett av flera förslag vi fått in till Danderyds Nyheters facebooksida. Det vinnande förslaget kom från förre Danderydsbon Michael Frilund.

– Jo, tack. Det känns bra. Äggbert var ett namn jag kom på hastigt. Tycker att han ser ut som en sådan. Och ägg hör ihop med påsk, så det var en lyckad namnkombination. Jag är mäkta stolt idag, och att det är en Danderydstupp är extra trevligt, säger Michael Frilund som har bott i både Djursholm och Stocksund, men för tillfället bor i Nykarleby i finska Österbotten.

”Kommer bli famous”

Kycklingen är störst i Stockholm och har satts upp av byggföretaget Titania. Det är tredje året i rad som den står stolt vid motorvägen. Men för första året har den ett namn. Ansvarig för kycklingen är Titanias Jafar Ghahremani, och han gillar det nya namnet.

– Åh, vad roligt att den äntligen fått ett namn. Han kommer att bli famous nu. Äggbert blir jättebra. Om Danderydsborna tycker om namnet, då gör jag det också. Jag är mycket tacksam för hjälpen, säger Jafar Ghahremani.

Vi var många som ville vara med och sätta ett namn på Äggbert. Tack för alla roliga, kreativa och fyndiga förslag som kommit in. Nu hoppas vi att Äggbert blir en långvarig tradition för oss i Danderyd runt påsken varje år.

Många namnförslag

Bland förslagen på sociala medier fanns namn som SuperAgda, Påskkyrklingen, Fjunet, Kuckelikuken, Mac nugget, Äggrtraktiva Agda, Räggina, Mäggi, Hen-rietta, Kylina och Mörbert.

Stockholm Direkt