Efter 20 år: Miriam Zelmerlööw lämnar sitt soppkök på Roslagsgatan. Foto: Mimmi Epstein

Nu har Sibiriens soppkök fått ny ägare

Klart och betalt! Efter nästan ett år på marknaden har den klassiska krogen Sibiriens soppkök sålts. Men den nya ägaren vill vara hemlig.

  • Publicerad 09:35, 21 feb 2018

I april 2017 sa ägarna Miram Zelmerlööw och Sven Olsson: "Vi har inte brådis att sälja". Men nu är det gjort. Efter 20 år på samma ställe har det populära Sibiriens soppkök fått en ny ägare.

– Det känns bra, vi har kämpat på bra som litet familjeföretag. Men nu vill vi alla gå vidare i livet, och utvecklas. Jag ska skriva en bok om soppor och Sibiriens kvarter, lite historiskt, säger Miram Zelmerlööw.

Efter snart 20 år på samma plats – nu är klassiska soppköket till salu

Men vem den nya ägaren är, det är hemligt än så länge.

– Nej, han är inte pigg på att gå ut med det, han är inte redo för presentation än. Men han har flera andra restauranger. Men det ska drivas vidare precis som det är. Vi ska lära upp dem och de tar över alla recept. Med tiden ska det bli mer inslag av pasta.

Soppköket öppnades av Zelmerlööw och hennes mamma på Roslagsgatan 1998 med parollen "soppa är också mat". Då var det enligt restaurangägaren "fattiga och ruffiga kvarter, nu säljs lägenheter i den här fastigheten för otroligt höga kvadratmeterpriser".

Vad fick ni för soppköket?

– Det säger jag inte.

Är du nöjd med summan?

– Tja... Både ja och nej. Pengar är inte det väsentliga. Huvudsaken är att det får leva vidare utan förändring. Vi ska göra andra saker nu.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17

Ny gratisfestival på Östermalm

Nyheter ✓Morgonyoga ✓Aw-häng ✓Livespelningar Yoga, musik och föreläsningar. Mötesplatsen "A house" i gamla arkitekturhögskolan ordnade gratis minifestival i veckan som gick och tanken är att den ska bli återkommande.torsdag 21/6 15:58