Nu har Slussens guldbro lämnat Medelhavet

Slussens guldbro har nu lämnat Medelhavet på sin resa mot Stockholm. Men den är försenad och nu måste avstängningen av Stadsgårdsleden förlängas.

  • Publicerad 14:06, 19 feb 2020

Efter att ha tvingats stanna på Medelhavet på grund av vädret har nu Slussens guldbro passerat Gibraltar på väg mot Stockholm. Här kan du följa resan. Men tidplanen för monteringen har nu spruckit meddelar staden.

FILM: Så sätts Slussens nya guldbro på plats

I fredags kväll stängdes Stadsgårdsleden av i höjd med Slussen för att förbereda monteringen. Planen då var att det skulle gälla till den 2 mars klockan 05. Nu är det nya bud.

Kan förändras igen

Enligt nuvarande tidplan, som även den kan komma att ändras beroende på väder och vind på sjöfärden, ska guldbron komma till Stockholm den 1 mars, klockan 20. Därför har staden nu förlängt avstängningarna på Stadsgårdsleden till den 5 mars. Åtminstone.

– Detta kan dock komma att förändras beroende på den fortsatta vädersituationen, uppger Eva Rosman, kommunikationsansvarig på projekt Slussen.

Nyligen återpublicerade staden även en film som förklarar hur den nya guldbron har tagits fram och ska fungera när den väl är på plats, se filmen ovan.

I augusti är planen att den ska invigas.

FÖRSENAD ANKOMST. Slussens guldbro är kvar i Medelhavet. Foto: Stockholms stad/ÅF Lightning