Slussen. Det nya trapptornet ska underlätta för resenärer som kommer med buss från Nacka och Värmdö. Foto: Eva Rosman

Nu har Slussens nya trapptorn öppnat

Under tisdagsmorgonen öppnade den andra trappan och hissen vid Slussens bussterminal. Senare i sommar väntar ytterligare förändringar för resenärerna.

  • Publicerad 10:32, 12 jun 2018

Det är framför allt resenärer som kommer från Nacka och Värmdö som gynnas av det nya trapptornet vid Slussens bussterminal. I samband med öppnandet har den tillfälliga byggtrappan vid första trappan, intill Gondolens entré, tagits bort. Med den nya lösningen blir det betydligt bekvämare för resande som istället får en trappa och hiss intill Stadsgårdsleden säger Eva Rosman, kommunikationsansvarig för projekt Slussen vid Stockholms stad.

– De avstigande behöver inte gå runt på samma sätt som tidigare utan kommer lättare till tunnelbanan, konstaterar hon och tillägger att de öppnar tidigare än väntat.

–  Det är mycket tidigare än vi vågat hoppats på. Vi hade väntat oss att det var klart efter midsommar, men det gick snabbare än vi trott, säger hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nästa större förändring för resenärerna vid Slussen är en hiss vid den tillfälliga t-banéentren vid Ryssgården. Där finns det i dag bara trappor, något som det ska bli ändring på.

– Någon gång i mitten av augusti tror vi att hissen kan öppna, säger Eva Rosman.

Då öppnar Slussens nya t-baneentré