Snö. Victor Östman har börjat med snöproduktion. Foto: Jonas Månsson

Nu har snökanonerna satts igång

Snöproduktionen har påbörjats i Ekebyhovsbacken Vill det sig riktigt väl skulle det kunna bli aktuellt med öppning till jul. – Det är vår ambition och det vi jobbar emot, säger Victor Östman, platschef.

  • Publicerad 10:52, 13 dec 2017

Nu behöver vi kallt, det vill säga fyra minusgrader eller kallare i ungefär en vecka för att kunna öppna anläggningen.

Kylan har satt sitt grepp om Mälaröarna de senaste dagarna. Tidigare i veckan låg det ett tunt täcke med natursnö, men mer krävs i form av konstsnö.

Vädret har fått personalen vid Ekebyhovsbacken att börja jobba med snöproduktion. Natten mot onsdag satte arbetet igång. Platschefen Victor Östman har varit med och arbetat vid backen i hopp om att få till bra snöbeläggning vid anläggningen.

– Det gick helt okej. Nu behöver vi kallt, det vill säga fyra minusgrader eller kallare i ungefär en vecka för att kunna öppna anläggningen, säger Victor Östman.

Personalen har bra koll på väderprognoserna de kommande dagarna. Nu hoppas de kunna fortsätta över helgen. De senaste veckorna har stort fokus legat på vad de senaste prognoserna för Mälaröarna säger.

– Vi följer det dygnet runt, säger han.

Förhoppningen är att kunna ha öppet till jul, men Victor Östman vågar inte lova något.

– Med väldigt mycket tur kan det gå. Då krävs det att det blir lite kallare än prognosen säger och att vi lyckas bra med snöläggningen, säger han.

När konstsnön produceras är det intensivt arbete som väntar i Ekebyhovsbacken.

– Vi har bemannat dygnet runt så fort det är minusgrader. Då är vi där och bevakar och ser så att vi kan starta, säger Victor Östman.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mälarö Tidning har sommarstängt

Nyheter Vi har semester och är tillbaka i början av augusti. Trevlig sommar önskar Mälarö Tidning.onsdag 4/7 13:59

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter