Klar. I onsdags invigdes nya Tegelhögen, efter renoveringar som pågått under året. Foto: Mikael Andersson

Nu har Vällingby fått tillbaka sin fritidsgård

Under året har fritidsgården Tegelhögen varit stängd för renovering, men nu är den öppen igen — och en hel del saker har tillkommit.

  • Publicerad 09:24, 6 sep 2019

StockholmDirekt har tidigare skrivit om fritidsgården Tegelhögen i Vällingby, som sedan i december förra året varit stängd för ombyggnation. Efter en lite längre väntan än planerat var det i onsdags dags för invigning.

– Det känns fantastiskt att äntligen kunna erbjuda ungdomarna deras fritidsgård igen. Den är uppfräschad och har bland annat fått nya aktivitetsrum, säger Linda Björkman, enhetschef för medborgarservice på Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning.

Till exempel har det tillkommit ett skaparrum för pyssel, musikstudion har rustats upp och kaféet har piffats upp och målats om.

– Förhoppningsvis kommer ungdomarna känna att vi satsar på dem, och jag hoppas de tycker Tegelhögen varit värd väntan, säger Linda Björkman.

Vällingbys fritidsgård stänger på måndag

Medborgarkontor och lokaler att hyra

Den nya Tegelhögen riktar sig också till en större målgrupp än tidigare. Ett medborgarkontor har flyttat in och det kommer att finnas en lokal där föreningar kan hyra in sig för öppen verksamhet.

Invigningen hölls i onsdags. Då fick nyfikna en chans att hänga med på en rundtur av de nya lokalerna. På plats var stadsdelsnämndens ordförande Bo Arkelsten (M), tillsammans med bland annat fritidsledare och representanter från biblioteket och Kulturskolan.

Det visades också kortfilmer av lokala förmågor.

Inbrottsförsök i Hässelby villastad – man försökte knuffa sig in

Nyheter Ingen har gripits På torsdagskvällen försökte en man knuffa sig in i en bostad i Hässelby villastad, men misslyckades med att ta sig in. Händelsen rubriceras som inbrottsförsök och ingen har i nuläget gripits.fredag 21/2 9:09

Butik i Spånga utsatt för grovt rån

Nyheter Sökinsats efter gärningsperson inledd En mindre butik i Spånga blev på fredagsmorgonen utsatt för rån. En person ska ha hotat personalen med ett pistolliknande föremål.fredag 21/2 9:01

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt