Nu heter han Bäää...rnhard

Nu har den lilla lammkillen på Överjärva gård fått ett namn. Han ska heta Bärnhard. Eller kanske snarare Bäää…rnhard.

  • Publicerad 10:49, 14 apr 2018

Förslaget vann Vi i Solnas tävling om att hitta ett namn till den lilla baggen som föddes den 21 mars på Överjärva gård. Andra förslag som samlade många röster var bland annat Lambert, Bärtil och Pricken.

Bernhard Huber i Västra Skogen behövde inte många minuter på sig för att kläcka sitt namnförslag.

– När man uttalar mitt namn på tyska låter det hårt. Men på svenska blir det mjukare. Och eftersom det handlar om ett får är det väl passande att stava med några extra ”ä”.

Ulla Alm, som har hand om fåren på Överjärva, tycker namnet är lysande.

– Jättebra. Det passar perfekt.

Frågan är vad Bääärnhard själv tyckte. När Bernhard Huber tillsammans med sonen Hannes och hans kompis Vilgot skulle besöka den lilla baggen var han måttligt intresserad. Så fort Bernhard, Hannes och Vilgot närmade sig studsade Bääärnhard bort i fårhagen tillsammans med sina lammkompisar.

Men det hjälpte inte. Nu heter han Bääärnhard – med tre ”ä”. Bernhard Hubers förslag samlade 38 procent av röster.

– Jag hoppas att vi får lika många procent i valet i höst, säger Bernhard Huber som är gruppledare för Miljöpartiet i Solna kommunfullmäktige. 

Helgen den 28–29 april är det Lammdagar på Överjärva gård mellan 11 och 16. Då öppnas hagen för första gången för alla som vill hälsa på lammen och tackorna. Priset är 20 kronor per person.
 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

Nu blir skolvägarna säkrare

Nyheter Från och med vecka 29 och fram till skolstart kommer Solna stad att utföra arbete för att höja trafiksäkerheten vid skolvägar.fredag 20/7 14:12

MP vill ha Medborgarbudget

Nyheter Miljöpartiet i Solna vill att invånarna ska ha direktinflytande över en del av kommunens budget, en så kallad Medborgarbudget. Den vanligaste formen är att kommunen avsätter en del av...torsdag 19/7 17:29