Tävling. 6 maj avgörs årets upplaga av Stadiongirot samt trehjulingsloppet. Foto: Stadiongirot

Nu intar cyklisterna Stadion

”Sveriges vackraste cykellopp”, enligt arrangören. Nu är det dags för Stadiongirot igen.

  • Publicerad 17:00, 23 apr 2018

Det är fjärde året i rad som Djurgårdens IF:s cykelförening, i samarbete med Stockholms stadion, Stockholms stad och Djurgårdsförvaltningen, arrangerar Stadiongirot. Tidigare år har loppet lockat runt 250 deltagare och arrangören hoppas på minst lika bra uppslutning i år.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Vi är jätteglada att det har blivit så populärt. Alla som cyklar det brukar säga att det är Sveriges vackraste cykellopp. Det är ett motionslopp, många cyklar på ”vanliga” cyklar och alla får en sluttid, men det är upplevelsen som är grejen. 75 procent av loppet går vid vatten och sedan är Stadion i centrum vilket ger lite känsla, säger Pelle Kotschack på Djurgårdens IF:s cykelförening.

Går på cykelvägar

Start och mål är på Stadion och sedan går loppet runt Ulriksdal, Hagaparken och Lill-Jansskogen. Banan är på 24 kilometer och man kan välja att cykla ett eller två varv. Inne på Stadion arrangeras dessutom ett gratis trehjulingslopp för alla barn.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Loppet går på cykelvägar så inga bilvägar behövs stängas av vilket är bra. Säkerheten är viktig för oss så vi kommer ha många flaggvakter längs hela sträckan, säger Pelle Kotschack.

Intäkterna kommer delvis gå till välgörande ändamål, som prins Carl Philip och prinsessan Sofias välgörenhetsorganisation Project Playground, och till Djurgårdens IF:s fotbolls damsektion. Deltagarna får även biljetter till damallsvenska matchen mellan Djurgården och Rosengård dagen innan och två biljetter till Djurgården Örebro i herrallsvenskan 17 maj.

Så anmäler du dig

Vad: Stadiongirot, motionslopp för cykel

När: Söndag 6 maj, klockan 9

Hur: Ett varv kostar 400, två varv 600 kronor. Anmälan görs på stadiongirot.se fram till och med dagen innan loppet. Efteranmälan kan göras på plats.

Krav: Hjälm är obligatorisk.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.