KAMERAÖVERVAKAS. Sergels torg har fått övervakningskameror för att bland annat lösa och förebygga fler brott enligt polisen. Foto: Sacharias Källdén

Nu kameraövervakas Sergels torg

Först Stureplan och Medis. Nu kameraövervakas även Sergels torg.

  • Publicerad 15:41, 31 aug 2018

Enligt polisen är Sergels torg Sveriges största drogscen och det sker många grova brott kopplade till narkotikabrottsligheten i området.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Att dessutom många socialt utsatta personer, personer med psykisk ohälsa och barn utan vårdnadshavare rör sig i området, samt att det kan vara mål för framtida terrordåd, gör att kameraövervakningen är högt prioriterad för polisen.

Ny satsning ska stoppa droghandeln på Plattan

– Den upplevda tryggheten har minskat för de som bor, verkar och rör sig i området runt Sergels torg. Vi arbetar därför sedan en tid med en större riktad insats av olika åtgärder i hela Klaraområdet där Sergels torg är centrum. Kamerabevakningen är ett viktigt komplement i syfte att förebygga, förhindra, upptäcka, utreda och lagföra allvarlig brottslighet, säger Torgny Söderberg, biträdande lokalpolisområdeschef i lokalpolisområde Norrmalm i ett pressmeddelande.

M lovar permanent trygghetsgrupp på Plattan

Enligt polisen sitter kamerorna på strategiska platser som är utvalda eftersom det har skett många brott där och de upplevs som otrygga.

Sedan tidigare samarbetar även till exempel staden och polisen genom ett nytt tillfälligt trygghetskontor på plattan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

"Jag hade handen på Eddie Vedders kuk lite för länge"

Nyheter Kändisfotografen från Söderort om rockvärldens största svin I tre decennier har han fotograferat rocken och dess kändisar i Stockholm. Nu släpper han boken "Let there be rock" med personliga favoriter, många som aldrig publicerats förr. Johan Bergmark...tisdag 20/11 20:00

Ny barbershop satsar på stjärnfylld gatufest

Nyheter "En fest för grannarna" – Kända artister väntas uppträda på bakgata på Kungsholmen En ny barbershop "för alla, inte bara hipsters" med kafé har öppnat på Kungsholmen. Nu planerar de bjuda alla nya grannar på stjärnspäckad gatufest med flera lokala aktörer och kända artister.tisdag 20/11 18:21