KAMERAÖVERVAKAS. Sergels torg har fått övervakningskameror för att bland annat lösa och förebygga fler brott enligt polisen. Foto: Sacharias Källdén

Nu kameraövervakas Sergels torg

Först Stureplan och Medis. Nu kameraövervakas även Sergels torg.

  • Publicerad 15:41, 31 aug 2018

Enligt polisen är Sergels torg Sveriges största drogscen och det sker många grova brott kopplade till narkotikabrottsligheten i området.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Att dessutom många socialt utsatta personer, personer med psykisk ohälsa och barn utan vårdnadshavare rör sig i området, samt att det kan vara mål för framtida terrordåd, gör att kameraövervakningen är högt prioriterad för polisen.

Ny satsning ska stoppa droghandeln på Plattan

– Den upplevda tryggheten har minskat för de som bor, verkar och rör sig i området runt Sergels torg. Vi arbetar därför sedan en tid med en större riktad insats av olika åtgärder i hela Klaraområdet där Sergels torg är centrum. Kamerabevakningen är ett viktigt komplement i syfte att förebygga, förhindra, upptäcka, utreda och lagföra allvarlig brottslighet, säger Torgny Söderberg, biträdande lokalpolisområdeschef i lokalpolisområde Norrmalm i ett pressmeddelande.

M lovar permanent trygghetsgrupp på Plattan

Enligt polisen sitter kamerorna på strategiska platser som är utvalda eftersom det har skett många brott där och de upplevs som otrygga.

Sedan tidigare samarbetar även till exempel staden och polisen genom ett nytt tillfälligt trygghetskontor på plattan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Tillträdesförbud för bengalkastare

Nyheter Stängs av i två år Den person som i det senaste derbyt mellan Djurgården och Hammarby kastade en brinnande bengal mot en sittplatsläkare får tillträdesförbud i två år, rapporterar Fotbollskanalen.se.onsdag 19/9 14:42

Då väntas besked om försenad skolutbyggnad

Nyheter Planerna för Rödabergsskolan pausade efter överklagan Nästa vecka hoppas staden på att få grönt ljus för att få upp en paviljong vid Rödabergsskolan. Det är en förutsättning för att man ska kunna sätta i gång med den försenade utbyggnaden av skolan.onsdag 19/9 14:09