TVÅ. Två kälkar, i olika storlek, finns numera på Fritidsbanken. Foto: Fritidsbanken

Nu kan även parasportare låna på Fritidsbanken

Nu kan du även utöva parasport med Fritidsbankens utrustning. Nyligen köpte ”banken” in två begagnade hockeykälkar och hoppas därmed att kunna locka nya målgrupper.

  • Publicerad 17:00, 9 jan 2019

I oktober öppnade Fritidsbanken i Uppland Väsby. På andra våningen vid Vilundahallens gymnastikhallar kan vem som helst låna sportutrustning gratis. Det mesta finns på plats i det gedigna lagret: skridskor, skidor, sportkläder, fiskespön, golfklubbor och mycket mera.

Men utrustning till parasport var det sämre med. Därför har platschefen, Hanna Broberg Järild, agerat och köpt in två begagnade hockeykälkar från Nacka. Egentligen bygger Fritidsbanken på skänkta prylar men i detta fallet gjordes ett undantag.

– Det är jättesvårt att få tag på parasport-utrustning annars och ingen som skänker. Dessutom hade vi lite överskott i budgeten. Därför gjorde vi ett undantag i detta fallet, säger Hanna Broberg Järild.

FART. Med ena sidan av klubban tar du fart när du spelar kälkhockey.

Ispiggar på klubban

Förutom de två hockeykälkarna, som är bra för nybörjare, medföljde ett antal klubbor i varierande längd. Dessa används även att ta fart med och har ispiggar på ovansidan.

Att kunna nå ytterligare målgrupper, i och med inköpen, gläder Hanna.

– Det visar att alla är välkomna hit att låna utrustning och att vi tänker på alla målgrupper. Det känns jätteroligt att vi nu kan nå ännu fler. Devisen här är ju att alla kan låna på lika villkor och detta stämmer bra överens med den.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Väsbyrappare tvåa i Parallell Mello

Nyheter Hallå där... ...rapparen Patrick "Putte" Skoglöv, 29, från Odenslunda i Upplands Väsby, som kom tvåa med låten "Fri" i musiktävlingen Parallell Mello. Hur känns det?lördag 23/3 13:00

Stark slutspurt grejade nytt kontrakt

Sport Grimsta AIK kvar i division 2 Det såg lite illa ut inför sluttampen och kvalstrecket var då oroväckande nära. Men Grimsta AIK spelade upp sig rejält mot slutet och klarar division 2-kontraktet med god marginal.fredag 22/3 17:00