TVÅ. Två kälkar, i olika storlek, finns numera på Fritidsbanken. Foto: Fritidsbanken

Nu kan även parasportare låna på Fritidsbanken

Nu kan du även utöva parasport med Fritidsbankens utrustning. Nyligen köpte ”banken” in två begagnade hockeykälkar och hoppas därmed att kunna locka nya målgrupper.

  • Publicerad 17:00, 9 jan 2019

I oktober öppnade Fritidsbanken i Uppland Väsby. På andra våningen vid Vilundahallens gymnastikhallar kan vem som helst låna sportutrustning gratis. Det mesta finns på plats i det gedigna lagret: skridskor, skidor, sportkläder, fiskespön, golfklubbor och mycket mera.

Men utrustning till parasport var det sämre med. Därför har platschefen, Hanna Broberg Järild, agerat och köpt in två begagnade hockeykälkar från Nacka. Egentligen bygger Fritidsbanken på skänkta prylar men i detta fallet gjordes ett undantag.

– Det är jättesvårt att få tag på parasport-utrustning annars och ingen som skänker. Dessutom hade vi lite överskott i budgeten. Därför gjorde vi ett undantag i detta fallet, säger Hanna Broberg Järild.

FART. Med ena sidan av klubban tar du fart när du spelar kälkhockey.

Ispiggar på klubban

Förutom de två hockeykälkarna, som är bra för nybörjare, medföljde ett antal klubbor i varierande längd. Dessa används även att ta fart med och har ispiggar på ovansidan.

Att kunna nå ytterligare målgrupper, i och med inköpen, gläder Hanna.

– Det visar att alla är välkomna hit att låna utrustning och att vi tänker på alla målgrupper. Det känns jätteroligt att vi nu kan nå ännu fler. Devisen här är ju att alla kan låna på lika villkor och detta stämmer bra överens med den.

Stockholm får inte vinter-OS 2026

Nyheter Besked från IOK Idag kom beskedet från IOK vilka som får arrangera vinter-OS och Paralympics 2026.måndag 24/6 18:08
Stockholm Direkt