Kan byggas. Gata-park-enheten undersöker om det går att bygga en gång- och cykelväg.

Nu kan den olycksdrabbade vägen i Grödinge bli tryggare

Varje år när vinterväglaget kommer sladdar bilar av vägsträckan mellan Kagghamra och väg 259 där barn går till och från skolbussen. Nu utreder kommunen att bygga en gång- och cykelväg för att göra vägen säkrare.

  • Publicerad 10:06, 26 okt 2017

Det är en väg som skolbarn går och cyklar på för att ta sig till bussen

Det blir för dyrt med en gång- och cykelväg från Eldtomta och Sibble in till Vårsta. Nu utreder kommunens gata-park-enhet ifall de sex miljoner kronor som var avsatta för vägprojektet kan användas till att bygga en mellan Kagghamra ned till väg 259.

BotkyrkaDirekt har tidigare skrivit om den olycksdrabbade vägen. När snön kommer är det vanligt att bilar får sladd och åker av vägen. Boende berättar att det känns otryggt för skolbarnen i området.

– Det har framförts önskemål om det här från boende i flera omgångar och det är en väg som skolbarn går och cyklar på för att ta sig till bussen, säger Anders Öttenius, chef på enheten för gata-park.

Men om det är möjligt att bygga en gång- och cykelväg beror på flera saker.

– Det beror på hur stort markintrånget blir. Vi behöver se om vi måste förhandla med enskilda markägare om att få dra vägen på deras mark och vad kostnaderna för det blir och se om det ryms inom vår budget, säger Anders Öttenius.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.